Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
400 gr aluat de foietaj, 100 gr rosii uscate conservate in ulei, o lingurita oregano, un ou batut pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Rosiile deshidratate le scoatem din ulei si le asezam pe un servet de hartie, ca sa sa eliminam surplusul de ulei.
2. Daca aluatul este sub forma patrata sau dreptunghiulara, treaba este rezolvata. Asezam pe el rosiile tocate marunt si deasupra lor presaram oreganul. Daca aluatul este sub alta forma, il intindem cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina si il taiem sub forma de dreptunghi sau patrat.
3. Incepem sa rulam strans foaia dintr-o parte, pana ajungem la jumatate. Rulam apoi si din partea opusa. Cand cele doua rulouri s-au apropiat, le strangem usor cu mana, ca aluatul sa se lipesca unul de altul. Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de un centimetru grosime. Asezam feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou batut si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos. Servim calde sau reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu rosii si oregano" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de tapioca cu ananas

Budinca de tapioca cu ananas

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand.

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Plăcinte, plăcinţele

Plăcinte, plăcinţele

Se amestecă drojdia cu zahărul, puţină apă călduţă şi făină. Când a crescut se amestecă

8 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia Macovei , 13 aprilie 2014

    Ies si mai bine daca mai presaram pe foaie si branza (eventual cu mucegai).

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 100 gr rosii uscate conservate in ulei
  • o lingurita oregano
  • un ou batut pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Sote aromat de fasole cu ardei