Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
400 gr aluat de foietaj, 100 gr rosii uscate conservate in ulei, o lingurita oregano, un ou batut pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Rosiile deshidratate le scoatem din ulei si le asezam pe un servet de hartie, ca sa sa eliminam surplusul de ulei.
2. Daca aluatul este sub forma patrata sau dreptunghiulara, treaba este rezolvata. Asezam pe el rosiile tocate marunt si deasupra lor presaram oreganul. Daca aluatul este sub alta forma, il intindem cu sucitorul pe masa de lucru presarata cu faina si il taiem sub forma de dreptunghi sau patrat.
3. Incepem sa rulam strans foaia dintr-o parte, pana ajungem la jumatate. Rulam apoi si din partea opusa. Cand cele doua rulouri s-au apropiat, le strangem usor cu mana, ca aluatul sa se lipesca unul de altul. Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de un centimetru grosime. Asezam feliile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou batut si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos. Servim calde sau reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu rosii si oregano" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cupola de orez cu legume

Cupola de orez cu legume

Pentru pilaf, se toaca ceapa marunt si se inabusa in putina apa clocotita. Cand a devenit transparenta,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura cu nuca si dovleac

Prajitura cu nuca si dovleac

Tare mandra sunt de aceasta reteta care este foarte simplu de preparat, dar gustoasa peste masura. Nuca

19 voturi    8 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia Macovei , 13 aprilie 2014

    Ies si mai bine daca mai presaram pe foaie si branza (eventual cu mucegai).

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 100 gr rosii uscate conservate in ulei
  • o lingurita oregano
  • un ou batut pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

23 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cum se face coliva