Ingrediente
* 2 oua intregi, * 1 lingura zahar (2-3 daca va plac prajiturile mai dulci), * 1 varf de cutit de sare, * 50 g unt topit, * 250 ml lapte, * 10-12 linguri faina, * 2 lingurite praf de copt (1 pachetel de 8 g), * 1 pachetel zahar vanilat, * coaja rasa de la 1 lamaie.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
La ouale batute am adaugat margarina topita, faina + praful de copt + zaharul vanilat + coaja de lamaie rasa, am amestecat totul cu mixerul la viteza mica pana am obtinut un alut mai gros decat cel pt clatite si pufos (avea bule de aer);
Am dozat aluatul cu un mic si am prajit clatitele in unt;
Pe prima fata se lasa sa se prajeasca pana cand deasupra aluatul nu mai curge, pe cealalta fata se lasa putin, cam 1 minut;
Mi-au iesit 10 bucati.
cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
Eu pun praf de copt in clatite tocmai pentru a iesi mai pufoase.
zbiggi (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009
Mersi, valentina. N-au iesit cum trebuia, dar pentru prima data merge. :)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009
Chiar imi place,arata foarte bine...