Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si o lingura zahar.
Laptele caldut se amesteca cu galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt si o lingura zahar. Se amesteca bine si se adauga peste albusurile batute spuma. Se va obtine o comnpozitie ca o smantana.
O tigaie de teflon se incinge si se unge cu putin ulei, care este de ajuns pentru toate clatitele (nu este nevoie sa mai adaugam ulterior).
In centrul tigaii se adauga cu un polonic aluatul, care se va intinde singur atat cat este nevoie.
Cand observam ca aluatul face bule si incep sa se sparga, se intoarce si se coace si pe cealalta parte.
Se pot adauga in compozitie afine proaspete sau banane zdrobite.
Se servesc cu sirop de artar(cine are) sau dulceata. Pofta buna!
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii