Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra, dar nu este obligatoriu ), aromele, coaja rasa de lamaie, dar nu mai mult de 3 minute.
Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumatate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si de praf de copt, lapte si uleiul.
Omogenizam bine.
Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporma amestecand usor in galbenusuri.
Vom avea un aluat dens, dar pufos.
Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt. Dam cu unt pe toata suprafata tigaii si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel. Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt.
Trebuie sa avem niste clatite aurii pe toata suprafata, fara pete maronii.
Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur ( nu mai atingem aluatul), se va intinde singur atat cat trebuie.
Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer, intoarcem clatita pe cealalta parte. Continuam astfel pana se termina compozitia.
Le servim stropite din abundenta cu miere de albine, sirop de artar, ciocolata topita sau fructe. Noi le-am servit cu miere si topping de capsuni .
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii