autor:

Anca Rm

» » Dulciuri diverse

Pancakes

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
400 gr faina (20 linguri), 500 ml lapte, 4 oua, 3 lingurite praf de copt, putina sare, 2 linguri ulei, 5 linguri zahar, zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, putin unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.



Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra, dar nu este obligatoriu ), aromele, coaja rasa de lamaie, dar nu mai mult de 3 minute.



Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumatate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si de praf de copt, lapte si uleiul.



Omogenizam bine.



Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporma amestecand usor in galbenusuri.



Vom avea un aluat dens, dar pufos.



Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt. Dam cu unt pe toata suprafata tigaii si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel. Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt.



Trebuie sa avem niste clatite aurii pe toata suprafata, fara pete maronii.



Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur ( nu mai atingem aluatul), se va intinde singur atat cat trebuie.



Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer, intoarcem clatita pe cealalta parte. Continuam astfel pana se termina compozitia.



Le servim stropite din abundenta cu miere de albine, sirop de artar, ciocolata topita sau fructe. Noi le-am servit cu miere si topping de capsuni .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu ciocolata

Pancakes cu ciocolata

Se bat bine ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga sarea si praful de copt impreuna

15 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Pancakes

Pancakes

Am amestecat ingredientele uscate intr-un castron. In alt castron am amestecat lapele, untul topit

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina (20 linguri)
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • putina sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • putin unt

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clatite cu dulceata