Pancakes

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pancakes

Ingrediente

  • 400 gr faina (20 linguri)
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • putina sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • putin unt

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra, dar nu este obligatoriu ), aromele, coaja rasa de lamaie, dar nu mai mult de 3 minute.

Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumatate de lapte, omogenizam si adaugam si restul de faina si de praf de copt, lapte si uleiul.

Omogenizam bine.

Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporma amestecand usor in galbenusuri.

Vom avea un aluat dens, dar pufos.

Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt. Dam cu unt pe toata suprafata tigaii si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel. Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt.

Trebuie sa avem niste clatite aurii pe toata suprafata, fara pete maronii.

Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se intinda singur ( nu mai atingem aluatul), se va intinde singur atat cat trebuie.

Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer, intoarcem clatita pe cealalta parte. Continuam astfel pana se termina compozitia.

Le servim stropite din abundenta cu miere de albine, sirop de artar, ciocolata topita sau fructe. Noi le-am servit cu miere si topping de capsuni .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise