Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea de gutui, care de asemeni este foarte dulce.
Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam pe rand, ouale, iaurtul si praful de copt si mixam energic pentru a se omogeniza bine compozitia.
Curatam bananele si le trecem prin blender sau robot, apoi amestecam cele doua compozitii si adaugam treptat faina.
Ne oprim cand obtinem o compozitie mai groasa putin decat cea de chec.
La final adaugam merisoarele si esenta.
Incingem tigaia antiaderenta(eu am lucrat la doua tigai) si punem cate un polonic de compozitie la mijlocul ei.
O rotim putin sa se mai intinda compozitia si coacem clatitele la foc mic spre mediu pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
Nu trebuie sa se intinda prea mult compozitia in tigaie ca la clatitele obisnuite, pentru ca se va subtia si va fi mai greu de intors.
Noi le-am servit cu peltea de gutui, incalzita si felii de banane.
TIPS-URI
1. Este bine ca la primele clatite sa picuram un strop, doi de ulei in tigaie, chiar daca este antiaderenta, ajuta la colorarea frumoasa a clatitelor.
2. Daca nu ne place consistenta primei clatite prajite, mai putem adauga faina in compozitie, sau dilua compozitia, dupa caz.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii