Pancakes cu banane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Pancakes cu banane

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 banane
  • 100 gr unt
  • 200 ml iaurt de baut
  • 25 gr merisoare confiate
  • 300 gr faina
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Pentru ornare:
  • peltea de gutui incalzita
  • felii de babane

Mod de preparare

Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea de gutui, care de asemeni este foarte dulce.

Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam pe rand, ouale, iaurtul si praful de copt si mixam energic pentru a se omogeniza bine compozitia.

Curatam bananele si le trecem prin blender sau robot, apoi amestecam cele doua compozitii si adaugam treptat faina.

Ne oprim cand obtinem o compozitie mai groasa putin decat cea de chec.

La final adaugam merisoarele si esenta.

Incingem tigaia antiaderenta(eu am lucrat la doua tigai) si punem cate un polonic de compozitie la mijlocul ei.

O rotim putin sa se mai intinda compozitia si coacem clatitele la foc mic spre mediu pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte.

Nu trebuie sa se intinda prea mult compozitia in tigaie ca la clatitele obisnuite, pentru ca se va subtia si va fi mai greu de intors.

Noi le-am servit cu peltea de gutui, incalzita si felii de banane.

TIPS-URI

1. Este bine ca la primele clatite sa picuram un strop, doi de ulei in tigaie, chiar daca este antiaderenta, ajuta la colorarea frumoasa a clatitelor.

2. Daca nu ne place consistenta primei clatite prajite, mai putem adauga faina in compozitie, sau dilua compozitia, dupa caz.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise