Pancakes:
Topim untul, il lasam sa se raceasca.
Galbenusurile le mixam spuma cu indulcitorul.
Adaugam untul, apoi smantana, faina, praful de copt si esenta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari lente.
Incingem o tigaie antiaderanta, punem uleiul, luam un servetel si cu el ungem toata suprafata tigaii cu ulei.
Cand s-a incins, dam focul potrivit, punem cu o lingura din compozitie, le aplatizam putin.
Le coacem pe ambele parti, le scoatem pe un platou.
Sosul:
Intr-un vas punem murea congelata cu indulcitorul.
Le transferam pe foc, lasam sa dea cateva clocote, cat sa se ingroase putin.
Cand este gata, dam deoparte sosul.
Pe un platou punem putin sos, pancakes, apoi inghetata si iar putin sos de mure.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii