Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Turnam cate putin lapte, apoi daugam putina faina (amestecata in prealabil cu praful de copt), alternam asa pana se termina, mixam usor, continuu, ca la clatitele clasice. Batem albusurile spuma si le incorporam usor cu o lingura in amestecul de galbenusuri.
Omogenizam bine. O sa obtinem un aluat asemanator celui de pandispan, putin mai fluid.
Incingem o tigaie de teflon, pe care o ungem cu putin ulei.
Turnam cam o jumatate de polonic.
Cînd se formeaza gauri pe suprafata pancake-ului, il întoarceti cu o spatula subtire.
Totul dureaza ceva mai mult de 1 minut. Nu le lasati prea mult ca se ard.
Le-am mancat cu finetti si frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii