autor:

Gustul din bucatarie

» » Dulciuri diverse

Pandispan

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2013

Ingrediente
* 7 linguri de apa, * 1 cana si jumatate de zahar, * 1 cana si jumatate de faina, * 7 oua, * 7 linguri de ulei, * 7 linguri de apa, * 1 plic de praf de copt, * caise ( congelate sau din compot)

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop.
Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem spuma.
Peste albusuri turnam usor siropul fierbinte amestecand in continuu aprox. 2 minute. Dupa incorporarea siropului volumul va creste.
Peste compozitia obtinuta adaugam uleiul putin cate putin si amestecam. Adaugam si galbenusurile unul cate unul amestecand pana se incorporeaza.
Adaugam praful de copt si incorporam si faina. Amestecati bine astfel incat sa nu ramana cocoloase.
Caisele le asezati din timp pe servetele de hartie pentru a se scurge de zeama. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei, asezam deasupra caisele si introducem la cuptor pentru 40-45 de minute. Atentie! Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii in primele 30 de minute!! Vom face testul cu scobitoarea ca in cazul cozonacilor :) aceasta trebuie sa fie curata.
Scoatem pandispanul din cuptor il lasam sa se racoreasca un pic si putem sa trecem la atac :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan cu fulgi de ciocolata

Pandispan cu fulgi de ciocolata

Se bat ouale intregi cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
tort de pandispan cu ness

tort de pandispan cu ness

Blatul pentru acest tort este unul simplu, adica cel de pandispan ( pe care eu il ador: ) ). Singura

18 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • * 7 linguri de apa
  • * 1 cana si jumatate de zahar
  • * 1 cana si jumatate de faina
  • * 7 oua
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de apa
  • * 1 plic de praf de copt
  • * caise ( congelate sau din compot)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Mini tarte cu fructe (pere)