autor:

Gustul din bucatarie

» » Dulciuri diverse

Pandispan

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2013

Ingrediente
* 7 linguri de apa, * 1 cana si jumatate de zahar, * 1 cana si jumatate de faina, * 7 oua, * 7 linguri de ulei, * 7 linguri de apa, * 1 plic de praf de copt, * caise ( congelate sau din compot)

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop.
Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem spuma.
Peste albusuri turnam usor siropul fierbinte amestecand in continuu aprox. 2 minute. Dupa incorporarea siropului volumul va creste.
Peste compozitia obtinuta adaugam uleiul putin cate putin si amestecam. Adaugam si galbenusurile unul cate unul amestecand pana se incorporeaza.
Adaugam praful de copt si incorporam si faina. Amestecati bine astfel incat sa nu ramana cocoloase.
Caisele le asezati din timp pe servetele de hartie pentru a se scurge de zeama. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei, asezam deasupra caisele si introducem la cuptor pentru 40-45 de minute. Atentie! Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii in primele 30 de minute!! Vom face testul cu scobitoarea ca in cazul cozonacilor :) aceasta trebuie sa fie curata.
Scoatem pandispanul din cuptor il lasam sa se racoreasca un pic si putem sa trecem la atac :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan cu nectarine

Pandispan cu nectarine

Spalam si taiem cubulete mici nectarinele, separam albusul de galbenus. Albusul se bate spuma tare,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese

Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam ouale intregi cu un praf

27 voturi    11 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • * 7 linguri de apa
  • * 1 cana si jumatate de zahar
  • * 1 cana si jumatate de faina
  • * 7 oua
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de apa
  • * 1 plic de praf de copt
  • * caise ( congelate sau din compot)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu prune(foarte rapidă şi uşor de pregătit)