Pandispan

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pandispan

Ingrediente

  • * 7 linguri de apa
  • * 1 cana si jumatate de zahar
  • * 1 cana si jumatate de faina
  • * 7 oua
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de apa
  • * 1 plic de praf de copt
  • * caise ( congelate sau din compot)

Mod de preparare

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop.

Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem spuma.

Peste albusuri turnam usor siropul fierbinte amestecand in continuu aprox. 2 minute. Dupa incorporarea siropului volumul va creste.

Peste compozitia obtinuta adaugam uleiul putin cate putin si amestecam. Adaugam si galbenusurile unul cate unul amestecand pana se incorporeaza.

Adaugam praful de copt si incorporam si faina. Amestecati bine astfel incat sa nu ramana cocoloase.

Caisele le asezati din timp pe servetele de hartie pentru a se scurge de zeama. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei, asezam deasupra caisele si introducem la cuptor pentru 40-45 de minute. Atentie! Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii in primele 30 de minute!! Vom face testul cu scobitoarea ca in cazul cozonacilor :) aceasta trebuie sa fie curata.

Scoatem pandispanul din cuptor il lasam sa se racoreasca un pic si putem sa trecem la atac :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise