autor:

Gustul din bucatarie

» » Dulciuri diverse

Pandispan

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2013

Ingrediente
* 7 linguri de apa, * 1 cana si jumatate de zahar, * 1 cana si jumatate de faina, * 7 oua, * 7 linguri de ulei, * 7 linguri de apa, * 1 plic de praf de copt, * caise ( congelate sau din compot)

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop.
Albusurile impreuna cu un praf de sare le batem spuma.
Peste albusuri turnam usor siropul fierbinte amestecand in continuu aprox. 2 minute. Dupa incorporarea siropului volumul va creste.
Peste compozitia obtinuta adaugam uleiul putin cate putin si amestecam. Adaugam si galbenusurile unul cate unul amestecand pana se incorporeaza.
Adaugam praful de copt si incorporam si faina. Amestecati bine astfel incat sa nu ramana cocoloase.
Caisele le asezati din timp pe servetele de hartie pentru a se scurge de zeama. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei, asezam deasupra caisele si introducem la cuptor pentru 40-45 de minute. Atentie! Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii in primele 30 de minute!! Vom face testul cu scobitoarea ca in cazul cozonacilor :) aceasta trebuie sa fie curata.
Scoatem pandispanul din cuptor il lasam sa se racoreasca un pic si putem sa trecem la atac :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan pufos cu cacao

Pandispan pufos cu cacao

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati

7 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Pandispan cu crema de vanilie si fructe

Pandispan cu crema de vanilie si fructe

Pandispanul: Se separa ouale, albusul se bate foarte bine cu un praf de sare, se adauga si galbenusul

4 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • * 7 linguri de apa
  • * 1 cana si jumatate de zahar
  • * 1 cana si jumatate de faina
  • * 7 oua
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de apa
  • * 1 plic de praf de copt
  • * caise ( congelate sau din compot)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Hummus

Hummus

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat

4 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu Rapido Tiramisu Rapido

Oualele, mascarpone si frisca lichida se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine pana cand se obtine consistenta dorita daca

20 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ruladă din biscuiţi cu cocos