autor:

Fara foto

» » Prajituri

PANDISPAN

Autor: Mihaela Ghenea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Ghenea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2008

Ingrediente
6 oua, 1 cana 250GR zahar, 1/2 cana de ulei, 1 1/2 cana de faina, 1 lingurita sare, cacao,arome,nuci

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus.Albusurile trebuiesc batute foarte bine inainte de adaugarea zaharului.In momentul cand se face ca o bezea atunci incepem sa agaugam putin cate putin zahar.Galbenusurile se bat bine pana se obtine o spuma si apio se adauga incet uleiul(adaugati lingurita de sare).
Dupa ce s-au batut ambele aluaturi incepem sa le omogenizam incet.Turnam peste albusul bine batut galbenusul(trebuie turnat incet pentru a nu se lasa albusul).Se adauga mirodeniile si faina in ploaie.Lafel trebuie amestecat incet.
In timp ce preparati aluatul dati drumul la cuptor pentru incalzire.
Tapetati tava cu putin ulei si faina apoi turnati aluatul in tava.Lasa-ti cam 2 linguri de aluat pentru a fi amestecate cu cacaoa.Turnati aluatul peste cel din tava si amestecati incet cu o furculita prin el.Puteti presara deasupra nuci macinate.
La introducerea in cuptor trebuie lasat focul la mare timp de 5 minute dupa care il dati la minim timp de 50 min.Cam la jumatatea timpului trebuie intoarsa tava.
Se poate incerca cu un pai.
Daca ti-a placut reteta noastra "PANDISPAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan

Pandispan

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop. Albusurile impreuna

8 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
PANDISPAN CU CREMA

PANDISPAN CU CREMA

Se freaca separat albusul cu zaharul pana se omogenizeaza foarte bine, la galbenus se adauga 10 linguri

23 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Imi place reteta si am sa o fac si eu,felicitari draga Sidy.

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana 250GR zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 1/2 cana de faina
  • 1 lingurita sare
  • cacao,arome,nuci

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si piersici Tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata