autor:

Fara foto

» » Prajituri

PANDISPAN

Autor: Mihaela Ghenea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Ghenea (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2008

Ingrediente
6 oua, 1 cana 250GR zahar, 1/2 cana de ulei, 1 1/2 cana de faina, 1 lingurita sare, cacao,arome,nuci

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus.Albusurile trebuiesc batute foarte bine inainte de adaugarea zaharului.In momentul cand se face ca o bezea atunci incepem sa agaugam putin cate putin zahar.Galbenusurile se bat bine pana se obtine o spuma si apio se adauga incet uleiul(adaugati lingurita de sare).
Dupa ce s-au batut ambele aluaturi incepem sa le omogenizam incet.Turnam peste albusul bine batut galbenusul(trebuie turnat incet pentru a nu se lasa albusul).Se adauga mirodeniile si faina in ploaie.Lafel trebuie amestecat incet.
In timp ce preparati aluatul dati drumul la cuptor pentru incalzire.
Tapetati tava cu putin ulei si faina apoi turnati aluatul in tava.Lasa-ti cam 2 linguri de aluat pentru a fi amestecate cu cacaoa.Turnati aluatul peste cel din tava si amestecati incet cu o furculita prin el.Puteti presara deasupra nuci macinate.
La introducerea in cuptor trebuie lasat focul la mare timp de 5 minute dupa care il dati la minim timp de 50 min.Cam la jumatatea timpului trebuie intoarsa tava.
Se poate incerca cu un pai.
Daca ti-a placut reteta noastra "PANDISPAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu caise din blat de pandispan

Tarta cu caise din blat de pandispan

Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, desigur in sezonul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Pandispan cu cirese

Pandispan cu cirese

Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat. Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile

32 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Imi place reteta si am sa o fac si eu,felicitari draga Sidy.

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana 250GR zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 1/2 cana de faina
  • 1 lingurita sare
  • cacao,arome,nuci

Raporteaza reteta

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Rulada Ducesa Rulada Ducesa

Ruladă în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată, gem de căpşuni, portocale, nuci

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa albusurile de galbenusuri. In albusuri se adauga 3 linguri zahar si se amesteca

6 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Briose