Se separa albusul de galbenus.Albusurile trebuiesc batute foarte bine inainte de adaugarea zaharului.In momentul cand se face ca o bezea atunci incepem sa agaugam putin cate putin zahar.Galbenusurile se bat bine pana se obtine o spuma si apio se adauga incet uleiul(adaugati lingurita de sare).
Dupa ce s-au batut ambele aluaturi incepem sa le omogenizam incet.Turnam peste albusul bine batut galbenusul(trebuie turnat incet pentru a nu se lasa albusul).Se adauga mirodeniile si faina in ploaie.Lafel trebuie amestecat incet.
In timp ce preparati aluatul dati drumul la cuptor pentru incalzire.
Tapetati tava cu putin ulei si faina apoi turnati aluatul in tava.Lasa-ti cam 2 linguri de aluat pentru a fi amestecate cu cacaoa.Turnati aluatul peste cel din tava si amestecati incet cu o furculita prin el.Puteti presara deasupra nuci macinate.
La introducerea in cuptor trebuie lasat focul la mare timp de 5 minute dupa care il dati la minim timp de 50 min.Cam la jumatatea timpului trebuie intoarsa tava.
Se poate incerca cu un pai.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii