Pandispan cu cirese

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu cirese

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 oua
  • -14 linguri de zahar
  • -15 linguri de ulei
  • -14 linguri de lapte
  • -16 linguri de faina
  • -4 linguri de gris
  • -coaja rasa de la o portocaala
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -1 praf de copt
  • -1/2 kg cirese proaspete

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat.

Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile de ou, laptele si uleiul si se mixeaza bine.

Se adauga faina si grisul; praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.

Se mixeaza toate ingredientele bine.

Se unge cu ulei o tava rotunda de aluminiu cu diametrul de 33 cm, se presara cu faina si se pune compozitia de blat in ea.

Ciresele se spala; se scot samburii , se taie in jumatai si se aseaza concentric pe compozitia de blat.

Se da la cuptorul incalzit la 160 de grade 45 de minute .

Se scoate cald din tava si se aseaza pe un platou sa se raceasca.

Se feliaza dupa gust si imaginatie.

Se poate coace si intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25/35 cm.

O varianta diferita se poate face cu blat de cacoa , in care caz se pun 14 linguri de faina si 2 linguri de cacao pentru blat.

Eu mai adaug 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu su blatul iese de culoare roz.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise