Pandispan cu cirese

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu cirese

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 oua
  • -14 linguri de zahar
  • -15 linguri de ulei
  • -14 linguri de lapte
  • -16 linguri de faina
  • -4 linguri de gris
  • -coaja rasa de la o portocaala
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • -1 praf de copt
  • -1/2 kg cirese proaspete

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul treptat.

Se adauga coaja de lamaie , galbenusurile de ou, laptele si uleiul si se mixeaza bine.

Se adauga faina si grisul; praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitie.

Se mixeaza toate ingredientele bine.

Se unge cu ulei o tava rotunda de aluminiu cu diametrul de 33 cm, se presara cu faina si se pune compozitia de blat in ea.

Ciresele se spala; se scot samburii , se taie in jumatai si se aseaza concentric pe compozitia de blat.

Se da la cuptorul incalzit la 160 de grade 45 de minute .

Se scoate cald din tava si se aseaza pe un platou sa se raceasca.

Se feliaza dupa gust si imaginatie.

Se poate coace si intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25/35 cm.

O varianta diferita se poate face cu blat de cacoa , in care caz se pun 14 linguri de faina si 2 linguri de cacao pentru blat.

Eu mai adaug 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu su blatul iese de culoare roz.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci