Pandispan cu crema de cacao

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu crema de cacao

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 10 linguri de apa fierbinte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat,esente si alte arome
  • Crema de cacao
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 50 g cacao

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema:

Se bat ouale cu zaharul,se adauga untul si cacaua.Toate se fierb pe baie de aburi amestecand incontinuu pana se ingroasa.Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Pregatim blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma,cu un praf de sare. Se adauga o cana de zahar(puteti folosi si zahar pudra) si 5 linguri de apa fierbinte.Galbenusurile se bat cu uleiul,dupa care se pune restul de zahar cu 5 linguri de apa fierbinte.

Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma si se amesteca cu lingura usor,ca la orice pandispan,de jos in sus.

Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam iar usor de jos in sus.

Pregatim tava de chec cu foaie de copt.

Punem in tava jumatate din compozitia de pandispan,apoi punem crema cu lingura dupa preferinta(pe mijloc sau cum am facut eu),punem si restul de aluat peste crema si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Sfat: Nu deschideti cuptroul mai devreme de 20 de minute, caci altfel se va lasa.

Eu am avut o tava de chec mai mare,cam cat o tava si jumatate...asa ca daca puneti in tava normala de chec va iesi mult mai inalt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise