Mai intai pregatim crema:
Se bat ouale cu zaharul,se adauga untul si cacaua.Toate se fierb pe baie de aburi amestecand incontinuu pana se ingroasa.Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Pregatim blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma,cu un praf de sare. Se adauga o cana de zahar(puteti folosi si zahar pudra) si 5 linguri de apa fierbinte.Galbenusurile se bat cu uleiul,dupa care se pune restul de zahar cu 5 linguri de apa fierbinte.
Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma si se amesteca cu lingura usor,ca la orice pandispan,de jos in sus.
Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam iar usor de jos in sus.
Pregatim tava de chec cu foaie de copt.
Punem in tava jumatate din compozitia de pandispan,apoi punem crema cu lingura dupa preferinta(pe mijloc sau cum am facut eu),punem si restul de aluat peste crema si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Sfat: Nu deschideti cuptroul mai devreme de 20 de minute, caci altfel se va lasa.
Eu am avut o tava de chec mai mare,cam cat o tava si jumatate...asa ca daca puneti in tava normala de chec va iesi mult mai inalt.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii