autor:

Retete delicioase

» » Dulciuri diverse

Pandispan cu crema de cacao

Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete delicioase (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2015

Ingrediente
Ingrediente blat:, 5 oua, 5 linguri, 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de faina, 10 linguri de apa fierbinte, 1 praf de copt, zahar vanilat,esente si alte arome, Crema de cacao, 2 oua, 200 g zahar, 200 g unt, 50 g cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema:

Se bat ouale cu zaharul,se adauga untul si cacaua.Toate se fierb pe baie de aburi amestecand incontinuu pana se ingroasa.Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.



Pregatim blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma,cu un praf de sare. Se adauga o cana de zahar(puteti folosi si zahar pudra) si 5 linguri de apa fierbinte.Galbenusurile se bat cu uleiul,dupa care se pune restul de zahar cu 5 linguri de apa fierbinte.

Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma si se amesteca cu lingura usor,ca la orice pandispan,de jos in sus.

Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam iar usor de jos in sus.

Pregatim tava de chec cu foaie de copt.

Punem in tava jumatate din compozitia de pandispan,apoi punem crema cu lingura dupa preferinta(pe mijloc sau cum am facut eu),punem si restul de aluat peste crema si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Sfat: Nu deschideti cuptroul mai devreme de 20 de minute, caci altfel se va lasa.

Eu am avut o tava de chec mai mare,cam cat o tava si jumatate...asa ca daca puneti in tava normala de chec va iesi mult mai inalt.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sarlota

Sarlota

Pentru crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Se adauga laptele treptat

0 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Dulciuri diverse
Mini Pavlova

Mini Pavlova

Este prima data cand le prepar .Rezultatul:o prajitura crocanta la suprafata ,pufoasa si gumata in

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 10 linguri de apa fierbinte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat,esente si alte arome
  • Crema de cacao
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 50 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Retete delicioase
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Mini amandine

Mini amandine

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Lapte condensat