autor:

Bianca

» » Prajituri

Pandispan cu crema de vanilie si fructe

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru foaia de pandispan:, , 4-5 oua, , 10 linguri de zahar, , 10 linguri de faina, , un praf de sare, , jumatate de plic mic de praf de copt, , Pentru crema de vanilie:, un plic de budinca de vanilie/ Creme Ole de vanilie/ crema pt Cremes, lapte, conform cantitatii de pe plic (400 ml pt budinca sau creme ole, 700 pentru crema pentru Cremes), Optional: frisca, orice fel de fructe

Dificultate: Redusa Timp: 59 min

4 voturi

Mod de preparare

Pandispanul: Se separa ouale, albusul se bate foarte bine cu un praf de sare, se adauga si galbenusul treptat, zaharul, faina si apoi praful de copt. Se da la cuptorul preincazlit, la 180 de grade pana cand se rumeneste (circa 25 de minute). Intre timp se prepara crema de vanilie (respectiv se bate frisca daca ati ales sa folositi) si se pregatesc fructele. Pe blatul de pandispan racit, se intinde crema de vanilie (frisca daca doriti), iar deasupra se aseaza fructele. Daca nu se consuma imediat, puteti turna o gelatina peste fructe pentru ca altfel se vor oxida. Eu am stropit putin cu lamaie kiwi-ul si banana si au tinut o zi, spre doua fara gelatina. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Zaharul si cele 4 oua intregi se freaca 10 minute cu lingura de lemn.Dupa ce s-au spumat si s-a topit

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura de morcov cu crema custard

Prajitura de morcov cu crema custard

Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Adaugam

14 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2013

    apetisant...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Arata foarte bine, cu siguranta e delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

59 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaia de pandispan:
  • 4-5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • un praf de sare
  • jumatate de plic mic de praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • un plic de budinca de vanilie/ Creme Ole de vanilie/ crema pt Cremes
  • lapte
  • conform cantitatii de pe plic (400 ml pt budinca sau creme ole
  • 700 pentru crema pentru Cremes)
  • Optional: frisca
  • orice fel de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

20 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

valentina ionita (Chef de cuisine)

apetisant...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec rapid