autor:

Fanica Spanu

» » Prajituri

PANDISPAN CU CREMA

Autor: Fanica Spanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Fanica Spanu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
10 oua, 2 cani de zahar, 2 cani de faina, 3-4 pliculete zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Se freaca separat albusul cu zaharul pana se omogenizeaza foarte bine, la galbenus se adauga 10 linguri de ulei. Apoi se ung 2 tavi de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia alba intr-o tava iar in cealalta compozitie se adauga 3-4 linguri de cacao si se rastoarna in cealalta tava. Cand sau copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 5 bucati pe lungul pandispanului, se pune crema pe o felie alba, apoi se adauga una cu cacao si tot asa pana se termina. Se infasoara in celofan si se tin la frigider, se consuma a doua zi. POFTA BUNA.
Daca ti-a placut reteta noastra "PANDISPAN CU CREMA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu crema de branza

Pandispan cu crema de branza

Pandispanul: ouale se mixeaza bine cu zaharul pana devin o crema omogena,se adauga in ploaie faina

23 voturi    11 comentarii
55 min
Torturi
Pandispan cu crema de cacao

Pandispan cu crema de cacao

Mai intai pregatim crema: Se bat ouale cu zaharul,se adauga untul si cacaua.Toate se fierb pe baie

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fanica Spanu

    Fanica Spanu (Maestru bucatar):

    CREMA pentru 1 kg.lapte, 2 linguri de margarina, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina,zahar vanilat, coaja de lamaie. In laptele caldut se adauga zaharul, faina, zaharul vanilat, coaja de portocale si margarina si se amesteca foarte bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa sa se raceasca, apoi umple feliile de pandispan asa dupa cum am mai spus in reteta.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Gabriela , 30 iulie 2013

    si ce crema punem?

  • Fanica Spanu

    Fanica Spanu (Maestru bucatar) , 05 iunie 2010

    Multumesc doamna Constanta Proca. Iese foarte bun cu orice crema preparata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Eu am facut crema de la Dr.Oetker si a iesit super.Fiecare poate face ce crema ii place.

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Stimate, Fanica Spanu, o reteta scrisa clar cuprinde lista intreaga de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pana la produsul final. poate ca dumneata esti mare cofetar, dar eu de exemplu nu stiam reteta aceasta de crema, care este si ea incompleta pentru ca n-ai scris cum se prepara. stii, unii intram si citim retetele ca sa invatam.

    • Fanica Spanu

      Fanica Spanu (Maestru bucatar) , 31 martie 2009

      Da, intradevar albusurile se freaca mai intai cu zaharul pana se intareste pe lighean (castron), apoi se bat galbenusurile separat. Ce este asa neclar oare? Cred ca oricine poate prepara o crema pentru prajituri. Crema pentru PANDISPAN CU CREMA este: 1 litru de lapte, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, coaja rasa de lamaie sau portocala.

    • Fara foto

      adela , 25 februarie 2009

      E destul de confuza reteta. Eu am reusit sa-i dau de capat. Ca crema am folosit Nutella si sa stiti k e destul de buna sau prepara o crema de ciocolata( retata la crema o gasiti pe acest site).

    • Fara foto

      katelynn , 25 februarie 2009

      Dar e greu sa ne gandim cum se prepara o crema???

    • Fara foto

      lumi , 16 ianuarie 2009

      Unde e crema? Cum se prepara? Si cred ca nu albusurile se freaca cu zahar (in cel mai bun caz se bat cu zahar), dar aici mai mult ca sigur e vorba de galbenusuri care se freaca cu zahar. Daca tot postati retete de ce nu le scrii corect? Mai sunt si fete incepatoare pe care le dai peste cap complet cu asemenea reteta scrisa in bataie de joc!

    • Fara foto

      mary , 16 ianuarie 2009

      Hello!! Unde e reteta de crema ? Pandispan cu crema fara crema. Super!!

    • Fara foto

      mika_ella , 20 decembrie 2008

      Si unde este reteta de la crema..???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 3-4 pliculete zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Fanica Spanu (Maestru bucatar)

Multumesc doamna Constanta Proca. Iese foarte bun cu orice crema preparata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si biscuiti