Se scurge zeama fructelor din compot (o arunci sau o folosesti la altceva, cum doresti) si se lasa fructele intr-o strecuratoare cateva minute, apoi se freaca cu 2 linguri de pesmet. Asta inseamna ca presari in ploaie, peste fructe, cele doua linguri de pesmet si amesteci usor, pana prind fructele o fina pelicula de pesmet. Cuptorul il pornesti si il incalzesti la 180 de grade.
Pandispanul il prepari astfel: bati albusurile cu zaharul pana se fac spuma, separat bati galbenusurile cu uleiul si torni incet, mixand in continuare peste spuma de albusuri. Apoi adaugi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, la urma pui si esenta de vanilie.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt sau se unge cu unt si se pudreaza cu faina si se pun pe fund, in strat uniform fructele, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor, pe randul 2 din 5 (deci putin mai jos de jumatate in functie de cuptorul tau) la 180 de grade pentru 35 min. Dupa 25 de min ii poti face testul scobitorii fiindca poate sa difere de la un cuptor la altul puterea de coacere. daca scobitoarea, infipta in mijlocul prajiturii, iese fara urme de coca pe ea, atunci pandispanul tau e gata. Pentru decor, il poti pudra cu zahar pudra si/sau sirop de caramel ori de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii