autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Pandispan cu fructe

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Ingredinte pentru aluat:, 250 gr faina, 250 gr unt, 250 gr zahar pudra, 5 oua, 2 plicuri zahar vanilat, ½ plic praf de copt, 300 gr visine din compot sau congelate(fara samburi), , Ingredinte pentru topping:, , 500 gr zahar, 300 gr suc de portocale, 50 gr smantana, , Ingredinte pentru decor:, , 1 ananas (sau ananas rondele din compot), 6 banane

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Untul se bate spuma cu jumatate din zaharul pudra ,iar albusurile se bat bine cu restul de zahar pudra.
Se amesteca untul cu albusurile, galbenusurile si faina plus praful de copt. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie pergament, se aseaza visinele si se coace la 150 de grade, timp de 40 de minute.
Separat se caramelizeaza zaharul tos, se stinge cu suc de portocale si smantana. Prin acest sos se trec bananele si ananasul taiat in rondele.(daca folositi ananas din compot,este bine sa-l lasati sa se scuga bine de suc)
Cand prajitura s-a racit, se aplica pe suprafata feliile de banana si ananas apoi se toarna sosul caramel ramas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan cu fructe din compot

Pandispan cu fructe din compot

Se scurge zeama fructelor din compot (o arunci sau o folosesti la altceva, cum doresti) si se lasa

9 voturi    7 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu cacao si fructe confiate

Pandispan cu cacao si fructe confiate

Se separa albusurile de galbenusuri,apoi albusul cu un praf de sare se bate bine cu mixerul.Se adauga

19 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingredinte pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ plic praf de copt
  • 300 gr visine din compot sau congelate(fara samburi)
  • Ingredinte pentru topping:
  • 500 gr zahar
  • 300 gr suc de portocale
  • 50 gr smantana
  • Ingredinte pentru decor:
  • 1 ananas (sau ananas rondele din compot)
  • 6 banane

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte, foarte gustos! deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Budinca de orez cu zahar ars