autor:

autor

» » Prajituri

Pandispan cu marmelada

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
350 gr. faina, 10 oua, 400 gr. zahar pudra, unt, marmelada

Dificultate: Medie Timp: 55 min

4 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si se toarna albusurile bine batute spuma, in doua reprize, amestecind incet cu multa grija. Cu aceasta compozitie, se umple pe 3/4 o forma unsa cu unt si presarata cu faina si se pune imediat la copt, la foc potrivit 30 minute. In primele 10-15 minute, forma nu trebuie atinsa, deoarece la cea mai mica scuturatura prajitura se indeasa si se incruzeste. Cind este proaspat, pandispanul se farimiteaza la taiat, de aceea trebuie lasat sa stea cel putin 24 de ore inainte de a fi servit. Pandispanul se poate taia orizontal in doua. Partea de jos se unge cu marmelada sau cu crema si se acopera cu partea cealalta care se presara cu zahar pudra sau se garniseste cu crema de unt, cu magiun sau cu fructe. Marginile se vor presara cu firimituri de pandispan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu marmelada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Incingeti cuptorul la 180grade. Tapetati o tava rotunda de 23 cm diametru, cu hartie de copt. Incalziti

6 voturi    1 comentariu
50 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si cirese

Prajitura cu capsuni si cirese

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

4 voturi

Ingrediente

  • 350 gr. faina
  • 10 oua
  • 400 gr. zahar pudra
  • unt
  • marmelada

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rasturnica cu mere