Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si se toarna albusurile bine batute spuma, in doua reprize, amestecind incet cu multa grija. Cu aceasta compozitie, se umple pe 3/4 o forma unsa cu unt si presarata cu faina si se pune imediat la copt, la foc potrivit 30 minute. In primele 10-15 minute, forma nu trebuie atinsa, deoarece la cea mai mica scuturatura prajitura se indeasa si se incruzeste. Cind este proaspat, pandispanul se farimiteaza la taiat, de aceea trebuie lasat sa stea cel putin 24 de ore inainte de a fi servit. Pandispanul se poate taia orizontal in doua. Partea de jos se unge cu marmelada sau cu crema si se acopera cu partea cealalta care se presara cu zahar pudra sau se garniseste cu crema de unt, cu magiun sau cu fructe. Marginile se vor presara cu firimituri de pandispan.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii