autor:

autor

» » Prajituri

Pandispan cu marmelada

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
350 gr. faina, 10 oua, 400 gr. zahar pudra, unt, marmelada

Dificultate: Medie Timp: 55 min

4 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pina cind volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si se toarna albusurile bine batute spuma, in doua reprize, amestecind incet cu multa grija. Cu aceasta compozitie, se umple pe 3/4 o forma unsa cu unt si presarata cu faina si se pune imediat la copt, la foc potrivit 30 minute. In primele 10-15 minute, forma nu trebuie atinsa, deoarece la cea mai mica scuturatura prajitura se indeasa si se incruzeste. Cind este proaspat, pandispanul se farimiteaza la taiat, de aceea trebuie lasat sa stea cel putin 24 de ore inainte de a fi servit. Pandispanul se poate taia orizontal in doua. Partea de jos se unge cu marmelada sau cu crema si se acopera cu partea cealalta care se presara cu zahar pudra sau se garniseste cu crema de unt, cu magiun sau cu fructe. Marginile se vor presara cu firimituri de pandispan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu marmelada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Basler Brunsli – Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile

9 voturi    1 comentariu
24h
Prajituri
Rulada cu blat din piscoturi in manta de ciocolata alba

Rulada cu blat din piscoturi in manta de ciocolata alba

Se desface compotul si se scurg bine bucatile de ananas. In siropul de compot ramas se insiropeaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

55 min

4 voturi

Ingrediente

  • 350 gr. faina
  • 10 oua
  • 400 gr. zahar pudra
  • unt
  • marmelada

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Pricomigdale cu ciocolata