autor:

vera

» » Prajituri

Pandispan cu migdale si chantilly

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
3 oua, 125 g zahar, 125g unt, 150g ciocolata amara 70%, 60g lapte, 1 lingurita de cafea lichida mai concentrata(am folosit expresso), 1 lingurita praf de copt, 125g faina, 150 g migdale prajite, 100g ciocolata alba, pt chantilly:, 3 galbenuse, 30g faina, 50g zahar fin, 250ml lapte, 250ml frisca batuta

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul pana acestea devin o spuma ,daca este necesar mai adaugati o lingura 2 de apa;Bateti albusurile spuma tare,si le dati deoparte;
Topim ciocolata in microunde,amestecam cu laptele caldut,adaugam untul topit dar nu cald,continuam cu cafeaua ,iar la sfarsit incorporam crema de galbenuse,albusurile spuma si faina amestecata si cernuta de cateva ori cu praful de copt;
Omogenizam,turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina ;
Coacem in cuptorul cald 40minute;
Intre timp pregatim chantilly:
Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si omogenizam;Punem la incalzit laptele,cand acesta fierbe adaugam compozitia de oua,amestem incontinuu pana la ingrosarea cremei,dam deoparte si punem crema imediat la racit i9ntr-un vas cu apa rece,amestecand,pt a evita formarea de bulgarasi de crema in interior;
Dupa racire amestecam, crema cu frisca batuta, umplem blatul taiat pe jumatate;Topim ciocolata alba la microunde ,turnam peste blat,iar deasupra decoram cu migdaloe feliate si prajite;
Se serveste taiata cuburi!
Prajitura am pregatit-o pt o ocazie speciala si nu mii se parea momentul pt a o fotografia in sectiune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu migdale si chantilly" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Prajitura After Eight cu sos de merisoare

Sunt fericita! Si sa va spun si voua de ce: am gasit merisoare in piata!!!!!!!!! De cand tot caut

0 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Chec de ciocolata glazurat

Chec de ciocolata glazurat

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Foarte buna; si eu am salvat reteta.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Nu pot decit sa-ti laud prajitura ! Am salvat-o !

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 125g unt
  • 150g ciocolata amara 70%
  • 60g lapte
  • 1 lingurita de cafea lichida mai concentrata(am folosit expresso)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125g faina
  • 150 g migdale prajite
  • 100g ciocolata alba
  • pt chantilly:
  • 3 galbenuse
  • 30g faina
  • 50g zahar fin
  • 250ml lapte
  • 250ml frisca batuta

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna; si eu am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
kookies