autor:

Anca Bunea

» » Prajituri

Pandispan cu Nuca

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2015

Ingrediente
1 cana unt la temperatura camerei, 2 cani zahar, 4 oua, 3 cani faina, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita esenta de lamaie, 3/4 lingurita sare, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 cana lapte batut, 1 cana nuci tocate

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza untul si zaharul pana ce se obtine o crema usoara.

Se inglobeaza pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare.

Se adauga esentele.

Separat, se amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Se lasa deoparte 1/4 cana din acest amestec.

Se adauga faina la compozitia cu unt, alternand cu laptele batut pana se omogenizeaza bine.

Se combina nucile cu faina pastrata si se adauga in compozitie.

Se pune compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu gris.

Se coace prajitura la 160 gr C in cuptorul preincalzit timp de 1 ora si 30 de minute (se verifica cu scobitoarea daca aluatul este copt).

Se lasa 10 minute in tava dupa ce a fost scoasa din cuptor apoi se scoate si se lasa la racit.

La final se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu Nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu dovleac si nuca de cocos

Pandispan cu dovleac si nuca de cocos

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 cana unt la temperatura camerei
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana nuci tocate

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

48 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mure si crema de branza