Pandispan cu Nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu Nuca

Ingrediente

  • 1 cana unt la temperatura camerei
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana nuci tocate

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza untul si zaharul pana ce se obtine o crema usoara.

Se inglobeaza pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare.

Se adauga esentele.

Separat, se amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Se lasa deoparte 1/4 cana din acest amestec.

Se adauga faina la compozitia cu unt, alternand cu laptele batut pana se omogenizeaza bine.

Se combina nucile cu faina pastrata si se adauga in compozitie.

Se pune compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu gris.

Se coace prajitura la 160 gr C in cuptorul preincalzit timp de 1 ora si 30 de minute (se verifica cu scobitoarea daca aluatul este copt).

Se lasa 10 minute in tava dupa ce a fost scoasa din cuptor apoi se scoate si se lasa la racit.

La final se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor