Pandispan cu Nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu Nuca

Ingrediente

  • 1 cana unt la temperatura camerei
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana nuci tocate

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza untul si zaharul pana ce se obtine o crema usoara.

Se inglobeaza pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare.

Se adauga esentele.

Separat, se amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Se lasa deoparte 1/4 cana din acest amestec.

Se adauga faina la compozitia cu unt, alternand cu laptele batut pana se omogenizeaza bine.

Se combina nucile cu faina pastrata si se adauga in compozitie.

Se pune compozitia in forma unsa cu unt si tapetata cu gris.

Se coace prajitura la 160 gr C in cuptorul preincalzit timp de 1 ora si 30 de minute (se verifica cu scobitoarea daca aluatul este copt).

Se lasa 10 minute in tava dupa ce a fost scoasa din cuptor apoi se scoate si se lasa la racit.

La final se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise