Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei.
Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Albusurile le mixam cu zaharul pana devin o spuma tare.
Galbenusurile le batem cu un tel impreuna cu uleiul.
Peste albusuri punem amestecul de galbenusuri, un praf de sare, esenta si praful de copt.
La final dam drumul la faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata.
Ungem o tava de chec cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava, tavalim visine prin faina si le punem deasupra.
Introducem pandispanul in cuptorul incins si reglam temperatura la 180 de grade.
Il lasam la copt cam 25-30 de minute pana ce deasupra se rumeneste frumos.
Cand este gata, intredeschidem usor usa cuptorului si o lasam asa 10-15 minute apoi scoatem pandispanul.
Se serveste simplu, pudrat cu zahar , sosuri de fructe sau ce mai doriti!
Se pot folosi si alte fructe in pandispan nu doar visine!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii