autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan cu visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2013

Ingrediente
5 oua, 7 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri ulei, 7 gr praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie, 20 de visine

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei.
Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Albusurile le mixam cu zaharul pana devin o spuma tare.
Galbenusurile le batem cu un tel impreuna cu uleiul.
Peste albusuri punem amestecul de galbenusuri, un praf de sare, esenta si praful de copt.
La final dam drumul la faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata.
Ungem o tava de chec cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava, tavalim visine prin faina si le punem deasupra.
Introducem pandispanul in cuptorul incins si reglam temperatura la 180 de grade.
Il lasam la copt cam 25-30 de minute pana ce deasupra se rumeneste frumos.
Cand este gata, intredeschidem usor usa cuptorului si o lasam asa 10-15 minute apoi scoatem pandispanul.
Se serveste simplu, pudrat cu zahar , sosuri de fructe sau ce mai doriti!
Se pot folosi si alte fructe in pandispan nu doar visine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu visine caramelizate

Pandispan cu visine caramelizate

Bati albusurile spuma , adaugi galbenusurile, pe care le-ai frecat mai intai cu zaharul, uleiul,

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Albusurile se bat spuma tare + zahar si esenta vanilie. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si

18 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2013

    Silvia sa stii ca de undele tavi se mai prind prajiturile ca nu le am toate de super calitate. In plus cu ajutorul foii de copt mai protejezi tavile!

  • Fara foto

    Silvia Zmaranda , 14 august 2013

    daca foloseşti margarina pt uns tava, de ce mai ai nevoie de hırtie de copt?

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 20 de visine

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Silvia sa stii ca de undele tavi se mai prind prajiturile ca nu le am toate de super calitate. In plus cu ajutorul foii de copt mai protejezi tavile!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cozonac