autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan cu visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 iulie 2013

Ingrediente
5 oua, 7 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri ulei, 7 gr praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie, 20 de visine

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei.
Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Albusurile le mixam cu zaharul pana devin o spuma tare.
Galbenusurile le batem cu un tel impreuna cu uleiul.
Peste albusuri punem amestecul de galbenusuri, un praf de sare, esenta si praful de copt.
La final dam drumul la faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata.
Ungem o tava de chec cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava, tavalim visine prin faina si le punem deasupra.
Introducem pandispanul in cuptorul incins si reglam temperatura la 180 de grade.
Il lasam la copt cam 25-30 de minute pana ce deasupra se rumeneste frumos.
Cand este gata, intredeschidem usor usa cuptorului si o lasam asa 10-15 minute apoi scoatem pandispanul.
Se serveste simplu, pudrat cu zahar , sosuri de fructe sau ce mai doriti!
Se pot folosi si alte fructe in pandispan nu doar visine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Se curata visinele de samburi si se pun intr-o strecuratoare (sucul colectat se poate folosi la o

20 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Pandispan cu visine si glazura de capsuni

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul pudra. Dupa ce s-a incorporat zaharul

13 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2013

    Silvia sa stii ca de undele tavi se mai prind prajiturile ca nu le am toate de super calitate. In plus cu ajutorul foii de copt mai protejezi tavile!

  • Fara foto

    Silvia Zmaranda , 14 august 2013

    daca foloseşti margarina pt uns tava, de ce mai ai nevoie de hırtie de copt?

Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 20 de visine

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Fara foto

Rocsi (Chef de cuisine)

Silvia sa stii ca de undele tavi se mai prind prajiturile ca nu le am toate de super calitate. In plus cu ajutorul foii de copt mai protejezi tavile!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Deliciu ciocolatos