Pandispan cu visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pandispan cu visine

Ingrediente

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 20 de visine

Mod de preparare

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei.

Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.

Albusurile le mixam cu zaharul pana devin o spuma tare.

Galbenusurile le batem cu un tel impreuna cu uleiul.

Peste albusuri punem amestecul de galbenusuri, un praf de sare, esenta si praful de copt.

La final dam drumul la faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata.

Ungem o tava de chec cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Turnam compozitia in tava, tavalim visine prin faina si le punem deasupra.

Introducem pandispanul in cuptorul incins si reglam temperatura la 180 de grade.

Il lasam la copt cam 25-30 de minute pana ce deasupra se rumeneste frumos.

Cand este gata, intredeschidem usor usa cuptorului si o lasam asa 10-15 minute apoi scoatem pandispanul.

Se serveste simplu, pudrat cu zahar , sosuri de fructe sau ce mai doriti!

Se pot folosi si alte fructe in pandispan nu doar visine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise