Pandispan cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu visine

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 5 linguri unt topit
  • 1 lingura de cacao
  • 500 g visine

Mod de preparare

Se curata visinele de samburi si se pun intr-o strecuratoare (sucul colectat se poate folosi la o limonada sau un fresh, nu-l aruncati).

Ouale se separa, galbenusurile frecandu-se cu jumatate din cantitatea de zahar pana ce compozitia se spumeaza si se albeste, iar zaharul se topeste. Se adauga si untul topit, usor racorit, si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma impreuna cu restul de zahar pana se obtine o bezea tare si lucioasa, dupa care se adauga compozitiei de galbenusuri si se omogenizeaza usor, cu o spatula, prin rasturnare. Se adauga si faina, doar 5 linguri, amestecand usor in continuare. Un sfert din compozitie se amesteca cu cacaua.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna blatul alb, iar deasupra se pun cu lingura gramajoare din blatul cu cacao. Cu o furculita se imprastie usor blatul colorat. Visinele se amesteca cu restul de faina si se presara peste blat.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 20 - 30 de minute, pana cand prajitura se desprinde usor de pe margini sau pana cand o scobitoare introdusa intr-o bucata de pandispan fara fructe iese curata.

Enjoy! :)

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise