autor:

Bucatareala 2.0

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Pandispan cu visine

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2014

Ingrediente
5 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 5 linguri unt topit, 1 lingura de cacao, 500 g visine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Se curata visinele de samburi si se pun intr-o strecuratoare (sucul colectat se poate folosi la o limonada sau un fresh, nu-l aruncati).

Ouale se separa, galbenusurile frecandu-se cu jumatate din cantitatea de zahar pana ce compozitia se spumeaza si se albeste, iar zaharul se topeste. Se adauga si untul topit, usor racorit, si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma impreuna cu restul de zahar pana se obtine o bezea tare si lucioasa, dupa care se adauga compozitiei de galbenusuri si se omogenizeaza usor, cu o spatula, prin rasturnare. Se adauga si faina, doar 5 linguri, amestecand usor in continuare. Un sfert din compozitie se amesteca cu cacaua.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna blatul alb, iar deasupra se pun cu lingura gramajoare din blatul cu cacao. Cu o furculita se imprastie usor blatul colorat. Visinele se amesteca cu restul de faina si se presara peste blat.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 20 - 30 de minute, pana cand prajitura se desprinde usor de pe margini sau pana cand o scobitoare introdusa intr-o bucata de pandispan fara fructe iese curata.

Enjoy! :)

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu visine caramelizate

Pandispan cu visine caramelizate

Bati albusurile spuma , adaugi galbenusurile, pe care le-ai frecat mai intai cu zaharul, uleiul,

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Albusurile se bat spuma tare + zahar si esenta vanilie. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si

33 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Sandica_Lupu (Maestru bucatar) , 22 august 2015

    Eu am pus si praf de copt ,am facut intr-o tava lunga ,trebuia intr- o tava dreptunghiulara si mai mica.

  • Borcan Emma , 21 februarie 2015

    nu este nevoie si de praf de copt

  • Ispas Ileana , 16 ianuarie 2015

    fff buna

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2015

      simplu de facut si gustoasa. Trebuie sa o incerc!

    • Bocarnea Eugenia , 19 iulie 2014

      Am facut .... e f. buna !

    • Bica Elena , 27 iunie 2014

      Arata super multumim pentru reteta

    • Gabriela Bocanete , 27 iunie 2014

      Una dintre favorite!

    • Lungu Angela , 26 iunie 2014

      Voi face si eu aceasta prajitura!

    • Daniela Teodoru , 24 iunie 2014

      de vis

    • Maria Fogheanu , 23 iunie 2014

      super ce bine arata o sa incerc si neaparat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 5 linguri unt topit
  • 1 lingura de cacao
  • 500 g visine

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

6 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua

Sandica_Lupu (Maestru bucatar)

Eu am pus si praf de copt ,am facut intr-o tava lunga ,trebuia intr- o tava dreptunghiulara si mai mica.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta rapida si delicioasa cu branza dulce si stafide