autor:

» » Prajituri

Pandispan glazurat

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru 1 pandispan, 3 oua, 25 g faina, 25 g zahar (pentru fiecare ou), 1 lingura apa,, , Glazura de ciocolata, 100 g ciocolata de menaj, 100 g zahar, 50 ml apa, o lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ca la bezea. Cand e tare albusul se adauga 1 lingura de apa si cele 3 galbenusuri amestecand foarte incet. La sfarsit se adauga lamaia si faina treptat, amestecand incet, de jos in sus.
Se coace in cuptorul incins timp de 45 de minute si dupa ce se racoreste putin se toarna peste pandispan glazura de ciocolata.

Pentru glazura se fierbe un sirop din zahar si apa. Ciocolata rasa se pune la topit, intr-un castronel pe baie de apa fierbinte.Cand siropul e legat se toarna in fir subtire peste ciocolata topita amestecand continuu.
Glazura se toarna calda peste pandispan. Glazura trebuie sa aiba consistenta smantanii, daca e prea groasa se mai subtiaza cu o lingura de unt, amestecand foarte bine pentru a nu ramane urme de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan glazurat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 pandispan
  • 3 oua
  • 25 g faina
  • 25 g zahar (pentru fiecare ou)
  • 1 lingura apa,
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • o lingura unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

29 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure