autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan glazurat

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru 1 pandispan, 3 oua, 25 g faina, 25 g zahar (pentru fiecare ou), 1 lingura apa,, , Glazura de ciocolata, 100 g ciocolata de menaj, 100 g zahar, 50 ml apa, o lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ca la bezea. Cand e tare albusul se adauga 1 lingura de apa si cele 3 galbenusuri amestecand foarte incet. La sfarsit se adauga lamaia si faina treptat, amestecand incet, de jos in sus.
Se coace in cuptorul incins timp de 45 de minute si dupa ce se racoreste putin se toarna peste pandispan glazura de ciocolata.

Pentru glazura se fierbe un sirop din zahar si apa. Ciocolata rasa se pune la topit, intr-un castronel pe baie de apa fierbinte.Cand siropul e legat se toarna in fir subtire peste ciocolata topita amestecand continuu.
Glazura se toarna calda peste pandispan. Glazura trebuie sa aiba consistenta smantanii, daca e prea groasa se mai subtiaza cu o lingura de unt, amestecand foarte bine pentru a nu ramane urme de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan glazurat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prãjiturã de portocale

Prãjiturã de portocale

Mixeazã untul topit cu zahãrul, ouãle, fãina cu praful de copt si la urmã sucul si coaja de

10 voturi    6 comentarii
45 min
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 pandispan
  • 3 oua
  • 25 g faina
  • 25 g zahar (pentru fiecare ou)
  • 1 lingura apa,
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • o lingura unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

8 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de portocala