autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan glazurat

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru 1 pandispan, 3 oua, 25 g faina, 25 g zahar (pentru fiecare ou), 1 lingura apa,, , Glazura de ciocolata, 100 g ciocolata de menaj, 100 g zahar, 50 ml apa, o lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ca la bezea. Cand e tare albusul se adauga 1 lingura de apa si cele 3 galbenusuri amestecand foarte incet. La sfarsit se adauga lamaia si faina treptat, amestecand incet, de jos in sus.
Se coace in cuptorul incins timp de 45 de minute si dupa ce se racoreste putin se toarna peste pandispan glazura de ciocolata.

Pentru glazura se fierbe un sirop din zahar si apa. Ciocolata rasa se pune la topit, intr-un castronel pe baie de apa fierbinte.Cand siropul e legat se toarna in fir subtire peste ciocolata topita amestecand continuu.
Glazura se toarna calda peste pandispan. Glazura trebuie sa aiba consistenta smantanii, daca e prea groasa se mai subtiaza cu o lingura de unt, amestecand foarte bine pentru a nu ramane urme de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan glazurat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu gutui

Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

1.Se separa albusurile de galbernusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 pandispan
  • 3 oua
  • 25 g faina
  • 25 g zahar (pentru fiecare ou)
  • 1 lingura apa,
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • o lingura unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

8 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Inghetata falsa Inghetata falsa

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
COSULETE DE CIOCOLATA CU UNT DE ARAHIDE