autor:

Fara foto

» » Prajituri

Pandispan glazurat

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru 1 pandispan, 3 oua, 25 g faina, 25 g zahar (pentru fiecare ou), 1 lingura apa,, , Glazura de ciocolata, 100 g ciocolata de menaj, 100 g zahar, 50 ml apa, o lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ca la bezea. Cand e tare albusul se adauga 1 lingura de apa si cele 3 galbenusuri amestecand foarte incet. La sfarsit se adauga lamaia si faina treptat, amestecand incet, de jos in sus.
Se coace in cuptorul incins timp de 45 de minute si dupa ce se racoreste putin se toarna peste pandispan glazura de ciocolata.

Pentru glazura se fierbe un sirop din zahar si apa. Ciocolata rasa se pune la topit, intr-un castronel pe baie de apa fierbinte.Cand siropul e legat se toarna in fir subtire peste ciocolata topita amestecand continuu.
Glazura se toarna calda peste pandispan. Glazura trebuie sa aiba consistenta smantanii, daca e prea groasa se mai subtiaza cu o lingura de unt, amestecand foarte bine pentru a nu ramane urme de grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan glazurat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Zaharul se freaca cu margarina. Se adauga galbenusurile pe rand, praful de copt dizolvat in putin

24 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu iaurt si piersici

Prajitura cu iaurt si piersici

Punem gelatina la hidratat in 200 ml zeama de compot. Lasam 10 minute, timp in care pregatim forma

184 voturi    26 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 1 pandispan
  • 3 oua
  • 25 g faina
  • 25 g zahar (pentru fiecare ou)
  • 1 lingura apa,
  • Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • o lingura unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

29 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Five o'clock cake