Pandispan pufos cu cacao

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pandispan pufos cu cacao

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cani de zahar(cana are 250 ml)
  • 2 cani si un sfert de faina
  • 16 linguri apa
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de cacao

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri.

Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati o cana de zahar si 8 linguri de apa fierbinte.

Galbenusurile se freaca cu uleiul,dupa care se pune cealalta cana de zahar si 8 linguri de apa fierbinte..

Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adugam treptat in compozitia de albusuri si galbenusuri, amestecand usor pana se incorporeaza.

Impartiti compozitia in doua vase,iar intr-unul punem cacao si amestecam pana se incorporeaza.

Pregatiti doua tavi de chec cu foaie de copt,

Luati o tava si puneti jumatate din aluatul alb si apoi cel cu cacao,repetati procedura si cu cealalta tava.

La final faceti amestecati aluaturile in tavi, facand un model cu un bat de frigarui sau cu furculita (depinde ce aveti la indemana)

Bagati la cuptorla foc mic spre potrivit, in jur de o ora sau pana se rumeneste bine deasupra, gratarul de la aragaz fiind in mijloc.

Nu deschideti cuptorul mai devreme de 20 de minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise