Pandispan pufos cu cacao

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Pandispan pufos cu cacao

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cani de zahar(cana are 250 ml)
  • 2 cani si un sfert de faina
  • 16 linguri apa
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de cacao

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri.

Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati o cana de zahar si 8 linguri de apa fierbinte.

Galbenusurile se freaca cu uleiul,dupa care se pune cealalta cana de zahar si 8 linguri de apa fierbinte..

Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adugam treptat in compozitia de albusuri si galbenusuri, amestecand usor pana se incorporeaza.

Impartiti compozitia in doua vase,iar intr-unul punem cacao si amestecam pana se incorporeaza.

Pregatiti doua tavi de chec cu foaie de copt,

Luati o tava si puneti jumatate din aluatul alb si apoi cel cu cacao,repetati procedura si cu cealalta tava.

La final faceti amestecati aluaturile in tavi, facand un model cu un bat de frigarui sau cu furculita (depinde ce aveti la indemana)

Bagati la cuptorla foc mic spre potrivit, in jur de o ora sau pana se rumeneste bine deasupra, gratarul de la aragaz fiind in mijloc.

Nu deschideti cuptorul mai devreme de 20 de minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura