Se separa albusurile de ou. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu tot zaharul si esenta de vanilie. Peste se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula pana s-au integrat bine. De-asupra se pune faina si se amesteca din nou.
Compozitia se pune inr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, prevazuta cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina(asa am facut eu).
Ciresele se scurg de zeama din compot de dinainte si se dau prin faina, dupa care le asezam pe compozitie si apasam umpic cu degetul.
Se pune in cuptorul preincalzit pt 20-30 de min, la 160-170 grade, depinde de cuptor.
Cand este gata(facem testul cu scobitoarea)deschidem usa cuptorului si lasam tava inautru pt a se raci treptat. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se portioneaza.
Este tareeeee pufoasa si gustoasa. Nici nu am mai apucat sa fac o poza sa vedeti cum era inautru :D

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii