autor:

AdeLyna

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Pandispan pufos cu cirese

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Ingrediente
4 oua, 4 lg zahar, 4 lg ulei, 5-6 lg faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lg esenta de vanilie, un praf de sare, 2 lgte praf de copt, cirese de la un borcan de compot mic

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de ou. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt.



Albusurile se bat spuma tare cu tot zaharul si esenta de vanilie. Peste se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula pana s-au integrat bine. De-asupra se pune faina si se amesteca din nou.



Compozitia se pune inr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, prevazuta cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina(asa am facut eu).



Ciresele se scurg de zeama din compot de dinainte si se dau prin faina, dupa care le asezam pe compozitie si apasam umpic cu degetul.



Se pune in cuptorul preincalzit pt 20-30 de min, la 160-170 grade, depinde de cuptor.



Cand este gata(facem testul cu scobitoarea)deschidem usa cuptorului si lasam tava inautru pt a se raci treptat. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se portioneaza.



Este tareeeee pufoasa si gustoasa. Nici nu am mai apucat sa fac o poza sa vedeti cum era inautru :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

42 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Vieneza 2

Prajitura Vieneza 2

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 29 iunie 2015

    Lg inseamna lingura, da. O lingura de esenta de vanilie se pune :)

  • Fara foto

    Lazar Mihaela , 28 iunie 2015

    lg inseamna lingura sau lingurita? banuiesc ca lingura,insa la esenta de vanilie nu mi-e prea clar

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 5-6 lg faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lg esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 lgte praf de copt
  • cirese de la un borcan de compot mic

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Bomboane din biscuiti