autor:

AdeLyna

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Pandispan pufos cu cirese

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2015

Ingrediente
4 oua, 4 lg zahar, 4 lg ulei, 5-6 lg faina, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lg esenta de vanilie, un praf de sare, 2 lgte praf de copt, cirese de la un borcan de compot mic

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de ou. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt.



Albusurile se bat spuma tare cu tot zaharul si esenta de vanilie. Peste se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula pana s-au integrat bine. De-asupra se pune faina si se amesteca din nou.



Compozitia se pune inr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm, prevazuta cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina(asa am facut eu).



Ciresele se scurg de zeama din compot de dinainte si se dau prin faina, dupa care le asezam pe compozitie si apasam umpic cu degetul.



Se pune in cuptorul preincalzit pt 20-30 de min, la 160-170 grade, depinde de cuptor.



Cand este gata(facem testul cu scobitoarea)deschidem usa cuptorului si lasam tava inautru pt a se raci treptat. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se portioneaza.



Este tareeeee pufoasa si gustoasa. Nici nu am mai apucat sa fac o poza sa vedeti cum era inautru :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine cu un praf de sare.Se pune pe foc zaharul

9 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    AdeLyna Țudic , 29 iunie 2015

    Lg inseamna lingura, da. O lingura de esenta de vanilie se pune :)

  • Fara foto

    Lazar Mihaela , 28 iunie 2015

    lg inseamna lingura sau lingurita? banuiesc ca lingura,insa la esenta de vanilie nu mi-e prea clar

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 5-6 lg faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lg esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 lgte praf de copt
  • cirese de la un borcan de compot mic

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

1 vot    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu Ciocolata