Pandispan pufos si gustos

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua mari (12 oua mici)
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie (Dr Oetker)
  • 1/4 fiola esenta rom (Dr Oetker)
  • 1 fiola esenta lamaie (Dr Oetker)
  • 1/3 cana cacao
  • 1 cana sambure nuca
  • 1 varf de praf de copt

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma (puteti adauga si putina sare in albusuri). Se incorporeaza zaharul in spuma obtinuta. Zaharul se toarna sub forma de ploaie, mai mult pe margini si apoi se amesteca dinspre exterior spre interior. Nu se amesteca foarte repede si de fiecare data nu punem mai mult de 1/4 de cana de zahar.

Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, aromele, coaja de la lamaie, praful de copt (stins cu putina zeama de lamaie) si cu o cana si jumatate de faina. Cele doua compozitii se amesteca (principiul de amestec este acelasi: se toarna cate putin pe margini si apoi se amesteca pana se incorporeaza).

Jumatate din compozitie se amesteca cu cealalta jumatate de cana de faina (care a mai ramas), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao.

Cele doua tavi se ung cu putin ulei si eu le pun hartie de copt in ele (nu este necesar, daca nu aveti). Se pune un strat din aluatul fara cacao, apoi adaugam din cel cu cacao. Deasupra presaram samburii de nuca (vor intra singuri in compozitie).

Se incalzeste cuptorul si apoi se lasa la copt circa 50 minute (la foc mic).

Daca nu va iese cel mai gustos si mai pufos pandispan pe care l-ati mancat vreodata, inseamna ca nu ati fost atent la modul in care ati amestecat compozitia.

Daca spuma se lasa, nu va mai iese nimic, tot secretul consta in faptul ca atunci cand mai adaugati ceva, intotdeauana adaugati pe margini si mestecati incet dinspre exterior spre interior.

Sper ca am fost destul de explicit. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor