autor:

gheorghe nicolae

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Pandispan pufos si gustos

Autor: gheorghe nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheorghe nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2010

Ingrediente
10 oua mari (12 oua mici), 2 cani zahar, 2 cani faina, 1 ceasca ulei, 1 lamaie, 1 fiola esenta vanilie (Dr Oetker), 1/4 fiola esenta rom (Dr Oetker), 1 fiola esenta lamaie (Dr Oetker), 1/3 cana cacao, 1 cana sambure nuca, 1 varf de praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma (puteti adauga si putina sare in albusuri). Se incorporeaza zaharul in spuma obtinuta. Zaharul se toarna sub forma de ploaie, mai mult pe margini si apoi se amesteca dinspre exterior spre interior. Nu se amesteca foarte repede si de fiecare data nu punem mai mult de 1/4 de cana de zahar.
Separat se freaca galbenusurile cu uleiul, aromele, coaja de la lamaie, praful de copt (stins cu putina zeama de lamaie) si cu o cana si jumatate de faina. Cele doua compozitii se amesteca (principiul de amestec este acelasi: se toarna cate putin pe margini si apoi se amesteca pana se incorporeaza).
Jumatate din compozitie se amesteca cu cealalta jumatate de cana de faina (care a mai ramas), iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao.
Cele doua tavi se ung cu putin ulei si eu le pun hartie de copt in ele (nu este necesar, daca nu aveti). Se pune un strat din aluatul fara cacao, apoi adaugam din cel cu cacao. Deasupra presaram samburii de nuca (vor intra singuri in compozitie).
Se incalzeste cuptorul si apoi se lasa la copt circa 50 minute (la foc mic).
Daca nu va iese cel mai gustos si mai pufos pandispan pe care l-ati mancat vreodata, inseamna ca nu ati fost atent la modul in care ati amestecat compozitia.
Daca spuma se lasa, nu va mai iese nimic, tot secretul consta in faptul ca atunci cand mai adaugati ceva, intotdeauana adaugati pe margini si mestecati incet dinspre exterior spre interior.
Sper ca am fost destul de explicit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos si gustos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

21 voturi

Ingrediente

  • 10 oua mari (12 oua mici)
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lamaie
  • 1 fiola esenta vanilie (Dr Oetker)
  • 1/4 fiola esenta rom (Dr Oetker)
  • 1 fiola esenta lamaie (Dr Oetker)
  • 1/3 cana cacao
  • 1 cana sambure nuca
  • 1 varf de praf de copt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Piersici