autor:

autor

» » Prajituri

Pandispan

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
5 oua, , 150 gr zahar, , 125 gr faina alba, , 1 pliculet de zahar vanilat, , coaja de la o lamiie sau o portocala rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

202 voturi

Mod de preparare

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si coaja de lamiie data pe razatoare, iar la sfirsit albusurile de oua batute bine, separat.



Se unge o tava cu margarina apoi se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata.
Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si coaja de lamiie data pe razatoare, iar la sfirsi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Pandispan pufos

Pandispan pufos

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga praful de copt stins cu putin otet sau

41 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Pandispan cu ananas

Pandispan cu ananas

Pentru umplutura am folosit ananas, pe care l-am pus pe un servet inainte, astfel incat sa se absoarba

26 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    Foarte bun.

  • Fara foto

    Lozano, Chef de Cuisine , 02 iunie 2010

    Ce que la femme veut, Dieu le veut.

  • Fara foto

    dana , 23 aprilie 2010

    nu tia iesit pt ca trebuia sa bati albusurile cu zaharul spuma eu nu pun praf de copt dar bat albusurle spuma si imi pandispanul creste fara nici o problema

    • Fara foto

      Lucru in echipa , 13 decembrie 2009

      Noi la-m facut in echipa,deci meritul e al tuturor.Sa facut frumos de tot si banuim ca e si mai bun in interior.Dar ne-a prea crescut din pacate.PaPaPa!la-m fact cam 3-4 persoane.

    • Fara foto

      MichelleA (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2009

      am facut astazi reteta si mi`a iesit foarte pufos pandispanul, numai k mult prea dulce! desi am pus un praf de copt nu mi`a crescut decat f putin :( in rest, bun :)

    • Fara foto

      MichelleA (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2009

      am facut astazi reteta si mi`a iesit foarte pufos pandispanul, numai k mult prea dulce! in rest, f bun :)

    • Fara foto

      clau , 25 septembrie 2009

      cat de mare creste fara praf de copt?

    • Fara foto

      camy , 01 august 2009

      Bun mai este !

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Pentru cei care nu stiu temperatura moderata inseamna o temperatura medie, adica focul nu este nici tare , dat la maxim si nici mic, dat la minim. Focul este dat la potrivit, adica moderat. De aceea printre expresiile bucatarilor exista si aceasta: “temperatura moderata”. Temperatura moderata pentru cuptoarele electrice inseamna cam 150-170 grade.

    • Fara foto

      dreacu , 09 mai 2009

      Nu prea inteleg.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

202 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 125 gr faina alba
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • coaja de la o lamiie sau o portocala rasa.

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

298 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse