autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Pangasius cu dovlecei si sos Tzatziki

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
3 bucati de file de Pangasius, 2-3 dovlecei, 5 linguri de smantana, 5 linguri de iaurt, 3 catei de usturoi, 2 castraveti mici, marar, unt, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava se pune o folie de aluminiu si se unge cu unt. Pe ea se aseaza un strat de dovlecei curatati si taiati feli subtiri.Se condimeneteaza cu sare si piper. Peste dovlecei se aseaza bucatile de Pangasius. Se condimenteaza si acestea. Peste se aseaza un alt strat de dovlecei. Dupa ce i-am sarat si piperat se distribuie peste ei o lingurita de unt. Se acopera cu o alta folie de aluminiu si se da la cuptor 15-20 minute, dupa care se scoate folia de deasupra pentru a vedea mai bine cand e gata. Eu l-am pus in cuptorul neincalzit si l-am tinut 20 de minute. Si inca 7-8 minute cu folia scoasa.

Pentru sosul Tzatziki, se curata usturoiul si castravetele si se dau pe razatoarea fina. Se amesteca cu 5 linguri de smantana si 5 de iaurt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se toaca mararul si se adauga in sosul astfel obtinut.

Pangasius si dovleceii se servesc dupa ce se scot de la cuptor cu sos tzatziki.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pangasius cu dovlecei si sos Tzatziki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Papricas de peste

Papricas de peste

Se curata ceapa, se taie cubulete mici si se pune la calit in ulei.Se caleste pana cand ceapa devine

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Risotto cu legume si peste

Risotto cu legume si peste

Intr-un bol punem bucatile de peste,turnam zeama de lamaie,saram,piperam si presaram coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Imi place !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Arata super delicios!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Interesant si apetisant!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Misto asociere ..pangasius peste gras cu sos de iaurt.. balans de gusturi bune ..felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Apetisant...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Interesanta idee. Arata bine. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Garnitura de hrisca cu sos de peste