autor:

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Pangasius cu dovlecei si sos Tzatziki

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
3 bucati de file de Pangasius, 2-3 dovlecei, 5 linguri de smantana, 5 linguri de iaurt, 3 catei de usturoi, 2 castraveti mici, marar, unt, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-o tava se pune o folie de aluminiu si se unge cu unt. Pe ea se aseaza un strat de dovlecei curatati si taiati feli subtiri.Se condimeneteaza cu sare si piper. Peste dovlecei se aseaza bucatile de Pangasius. Se condimenteaza si acestea. Peste se aseaza un alt strat de dovlecei. Dupa ce i-am sarat si piperat se distribuie peste ei o lingurita de unt. Se acopera cu o alta folie de aluminiu si se da la cuptor 15-20 minute, dupa care se scoate folia de deasupra pentru a vedea mai bine cand e gata. Eu l-am pus in cuptorul neincalzit si l-am tinut 20 de minute. Si inca 7-8 minute cu folia scoasa.

Pentru sosul Tzatziki, se curata usturoiul si castravetele si se dau pe razatoarea fina. Se amesteca cu 5 linguri de smantana si 5 de iaurt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se toaca mararul si se adauga in sosul astfel obtinut.

Pangasius si dovleceii se servesc dupa ce se scot de la cuptor cu sos tzatziki.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pangasius cu dovlecei si sos Tzatziki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 7 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Imi place !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    Arata super delicios!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Interesant si apetisant!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Misto asociere ..pangasius peste gras cu sos de iaurt.. balans de gusturi bune ..felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Apetisant...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Interesanta idee. Arata bine. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 3 bucati de file de Pangasius
  • 2-3 dovlecei
  • 5 linguri de smantana
  • 5 linguri de iaurt
  • 3 catei de usturoi
  • 2 castraveti mici
  • marar
  • unt
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasiu cu rosii