autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Panna cotta - reteta Chef Jakob Hausmann

    Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 19 septembrie 2013

Ingrediente
(pentru 10 portii), 1 kg si jumatate de smantana vegetala, 150 g zahar, 2 batoane de vanilie, 4 foi de gelatina, 5 g coaja de lamaie verde, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert smantana in care se adauga zaharul, sarea, coaja de lime si semintele batoanelor de vanilie. Se amesteca continuu si se tine la foc mic pana cand se reduce la ¾ din cantitatea initiala. Se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece.

Se strecoara si se toarna in forme, dupa care se tine la frigider pentru cca 4 ore.



Reteta oferita si pregatita de Chef Jakob Hausmann in cadrul aniversarii a 1 an de restaurant Mica Elvetie in Centrul Istoric si 15 ani de excelenta in gastronomie.



Sursa foto: Wide Magazine
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta - reteta Chef Jakob Hausmann" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tahini halva

Tahini halva

Se unge tava/forma cu unt. Se incalzeste la foc potrivit zaharul cu laptele (cit sa fie doar fierbinte). Se

11 voturi    4 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • (pentru 10 portii)
  • 1 kg si jumatate de smantana vegetala
  • 150 g zahar
  • 2 batoane de vanilie
  • 4 foi de gelatina
  • 5 g coaja de lamaie verde
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

108 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

69 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba