Ingrediente
400g lapte de cocos, 1 linguriţă agar-agar (sau gelatină alimentară, 1 pliculeţ de gelatină pudră sau 6 foi de gelatină, pregătite aşa cum este indicat pe plic), 2 linguri îndulcitor pudră Green Sugar, 1/2 linguriţă anason stelat măcinat, 1 lingură extract de vanilie, 1 conservă de ananas bucăţi de la SunFood, 2 linguriţe unt de cocos, 1 lingură zahăr de cocos, 2 linguri rom alb (opţional), 1/4 de cană cu fulgi de cocos, o lingură cu zahăr de cocos, unt de cocos pentru uns formele
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
1 vot
Mod de preparare
Se pune laptele de cocos într-o cratiţă pe foc mic, cu îndulcitorul, iar când începe să clocotească se adaugă agar-agar-ul şi se amestecă cu un tel bine, bine să se dizolve şi se mai ţine pe foc amestecul cam 2 minute, amestecând continuu. Se dă apoi la o parte, se pune extractul de vanilie şi anasonul şi se amestecă. Apoi se toarnă compoziţia în formele de silicon şi se dă tava la frigider până s-a răcit complet şi s-a închegat.
Se scurge bine ananasul din conservă şi se taie în bucăţi mai mici. Într-o tigaie se încinge puţin untul de cocos şi se pune peste ananasul şi zahărul de cocos, la foc mare, până ananasul începe să capete o culoare uşor brună, se toarnă peste rom şi se flambează. Dacă nu se foloseşte rom, se poate folosi puţin sirop din conservă (1/2 de cană), care se pune cu ananasul şi se ţine pe foc până scade lichidul la jumătate.
Se dă tigaia la o parte şi se lasă ananasul să se răcorească.
Fulgii de cocos, împreună cu zahărul se pun într-o tigaie la foc mic până se topeşte zahărul şi fulgii capătă o culoare aurie.
Pentru servit, se aşează panna cotta pe farfurii, se pune lângă ananasul şi se ornează cu fulgii de cocos.