autor:

hayyaan

» » , , Dulciuri diverse, Retete de post, Retete vegetariene

Panna cotta cu cocos şi ananas

Autor: hayyaan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hayyaan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2015

Ingrediente
400g lapte de cocos, 1 linguriţă agar-agar (sau gelatină alimentară, 1 pliculeţ de gelatină pudră sau 6 foi de gelatină, pregătite aşa cum este indicat pe plic), 2 linguri îndulcitor pudră Green Sugar, 1/2 linguriţă anason stelat măcinat, 1 lingură extract de vanilie, 1 conservă de ananas bucăţi de la SunFood, 2 linguriţe unt de cocos, 1 lingură zahăr de cocos, 2 linguri rom alb (opţional), 1/4 de cană cu fulgi de cocos, o lingură cu zahăr de cocos, unt de cocos pentru uns formele

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se pregăteşte o formă de silicon cu 6 orificii în formă de flori, care se unge cu unt de cocos şi se pune pe o tavă.

Se pune laptele de cocos într-o cratiţă pe foc mic, cu îndulcitorul, iar când începe să clocotească se adaugă agar-agar-ul şi se amestecă cu un tel bine, bine să se dizolve şi se mai ţine pe foc amestecul cam 2 minute, amestecând continuu. Se dă apoi la o parte, se pune extractul de vanilie şi anasonul şi se amestecă. Apoi se toarnă compoziţia în formele de silicon şi se dă tava la frigider până s-a răcit complet şi s-a închegat.

Se scurge bine ananasul din conservă şi se taie în bucăţi mai mici. Într-o tigaie se încinge puţin untul de cocos şi se pune peste ananasul şi zahărul de cocos, la foc mare, până ananasul începe să capete o culoare uşor brună, se toarnă peste rom şi se flambează. Dacă nu se foloseşte rom, se poate folosi puţin sirop din conservă (1/2 de cană), care se pune cu ananasul şi se ţine pe foc până scade lichidul la jumătate.

Se dă tigaia la o parte şi se lasă ananasul să se răcorească.

Fulgii de cocos, împreună cu zahărul se pun într-o tigaie la foc mic până se topeşte zahărul şi fulgii capătă o culoare aurie.

Pentru servit, se aşează panna cotta pe farfurii, se pune lângă ananasul şi se ornează cu fulgii de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu cocos şi ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Vasole verde scazuta cu usturoi

Vasole verde scazuta cu usturoi

Am călit ceapa tocată mărunt. Când devine aurie am adăugat 5 căţei de usturoi pisaţi şi

2 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Cartofi cu broccoli si iaurt

Cartofi cu broccoli si iaurt

Se curata cartofii,se taie bucati mai mari, se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg. Broccoli

5 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 400g lapte de cocos
  • 1 linguriţă agar-agar (sau gelatină alimentară
  • 1 pliculeţ de gelatină pudră sau 6 foi de gelatină
  • pregătite aşa cum este indicat pe plic)
  • 2 linguri îndulcitor pudră Green Sugar
  • 1/2 linguriţă anason stelat măcinat
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 conservă de ananas bucăţi de la SunFood
  • 2 linguriţe unt de cocos
  • 1 lingură zahăr de cocos
  • 2 linguri rom alb (opţional)
  • 1/4 de cană cu fulgi de cocos
  • o lingură cu zahăr de cocos
  • unt de cocos pentru uns formele

Raporteaza reteta

Retete
de hayyaan
Iaurt înghețat cu zmeură și sirop de mentă

Iaurt înghețat cu zmeură și sirop de mentă

Se amestecă ingredientele într-un blender și se pune compoziția fie în mașina de

1 vot    3 comentarii
2h 35 min
Inghetate
Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Meiul se călește în uleiul de cocos, într-o cratiță cu fundul mai gros, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
35 min
Budinci
Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Cartofi noi cu paprika iute afumată, brânză albastră și parmezan

Cartofii bine spălați, necurățați de coajă, se pun la fiert în apă rece, până sunt aproape

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza (Västerbottenostpaj)