autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Panna cotta cu jeleu de struguri

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 septembrie 2009

Ingrediente
500 ml smantana dulce 25%grasime,100g zahar,esenta de vanilie sau zahar vanilat,5g gelatina(3 foi),500 g boabe de struguri,100g zahar pudra,10g unt, lingurite amidon

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece.Se da in fiert smantana cu zahar si vanilie;se lasa sa fiarba pana isi reduce volumul la sfert.
Se ia de pe foc si se dizolva inauntru gelatina.Panna cotta se toarna in boluri si se acopera;se lasa la frigider 4 ore.
Se topeste untul si se caramelizeaza inauntru zaharul pudra.Se adauga strugurii si se fierb cca.30 minute;se paseaza si se dau prin sita.
Amidonul se dizolva in putin suc de struguri,apoi se inglobeaza in restul de suc si se da in fiert pana capata consistenta dorita.
Formele de panna cotta se plonjeaza in putina apa fierbinte si se rastoarna pe farfuriile cu sos.
Se poate orna fiecare farfurie cu boabe de struguri taiate jumatati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu jeleu de struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Alt fel, de dulce

Alt fel, de dulce

Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor. Ungem cu unt o tava mai

8 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

1. Se separa albusul de galbenus 2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care

12 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Bun, bun!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 ml smantana dulce 25%grasime,100g zahar,esenta de vanilie sau zahar vanilat,5g gelatina(3 foi),500 g boabe de struguri,100g zahar pudra,10g unt, lingurite amidon

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Bun, bun!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Churros cu crema de vanilie