Panna cotta cu jeleu de struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml smantana dulce 25%grasime
  • 100g zahar
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 5g gelatina(3 foi)
  • 500 g boabe de struguri
  • 100g zahar pudra
  • 10g unt
  • 2 lingurite amidon

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in apa rece.Se da in fiert smantana cu zahar si vanilie;se lasa sa fiarba pana isi reduce volumul la sfert.

Se ia de pe foc si se dizolva inauntru gelatina.Panna cotta se toarna in boluri si se acopera;se lasa la frigider 4 ore.

Se topeste untul si se caramelizeaza inauntru zaharul pudra.Se adauga strugurii si se fierb cca.30 minute;se paseaza si se dau prin sita.

Amidonul se dizolva in putin suc de struguri,apoi se inglobeaza in restul de suc si se da in fiert pana capata consistenta dorita.

Formele de panna cotta se plonjeaza in putina apa fierbinte si se rastoarna pe farfuriile cu sos.

Se poate orna fiecare farfurie cu boabe de struguri taiate jumatati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise