autor:

mihaela idriceanu

» » Budinci

Panna cotta cu miere si portocale

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2010

Ingrediente
500 ml frisca lichida proaspata, 2 lg miere, 2 lg zahar brun, 4 g gelatina, coaja de la jumatate de portocala, , Pentru sos:, 100 ml suc proaspat de portocala, 2 linguri zahar, 1 lingurita cu varf amidon

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Punem gelatina la inmuiat pt minim 10 min.

frisca cu miere,zahar si coaja rasa de portocala punem pe foc pana la punctul de fierbere.dam deoparte,lasam 5 minute,strecuram si adaugam gelatina,amestecand pana cand aceasta se topeste.Rasturnam in 4 pahare si dam la frigider cateva ore.

sosul: Incalzim sucul de portocala cu zaharul,adaugam amidonul si lasam la foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu pt a nu se forma cocoloase.folosim rece ca "pat" pt panna cotta pe care o rasturnam pe farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu miere si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
macaroane cu branza

macaroane cu branza

Intr-un castron maricel se amesteca bine branza de vaci, cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare,

9 voturi    5 comentarii
30 min
Budinci
Budinca de gris cu fructe

Budinca de gris cu fructe

Puneti la fiert laptele cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat si untul. Cand clocoteste adaugati grisul

21 voturi    11 comentarii
15 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    arata bine !

  • mihaela idriceanu

    mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    multumesc doamnelor! mihaela,m-ai distrat cu bonetul:)).de 3 ori?? eu nu reusesc sa repet retetele,am atatea noi de incercat!!! Iar la panna cotta mai am vreo 5 variante,pe putin!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    Super, ca de altfel toate dulciurile tale. Bonet l-am facut deja de 3 ori!!!!!!!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Foarte tentant!!!felicitãri pt. prezentare :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Bun, bun, bun! Un dulce super!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      interesant...presupun ca e si gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida proaspata
  • 2 lg miere
  • 2 lg zahar brun
  • 4 g gelatina
  • coaja de la jumatate de portocala
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc proaspat de portocala
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

arata bine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de orez cu prune uscate