autor:

Ankyy

» » Retete de post

Panna cotta cu sos de capsuni

Autor: Ankyy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 05 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ankyy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 05 iunie 2013

Ingrediente
350 ml lapte de soia (cu aroma de vanilie), 100 ml lapte de cocos, 2 linguri agar-agar fulgi, 2 linguri de zahar, 1/2 pastaie de vanilie, , Sos de capsuni:, , 15 capsuni, 2 linguri zahar, 50 + 50 ml apa, 1 lingura cu varf de arrowroot

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam pt 30-40 de minute sa se inmoaie agar-agarul.
Dupa 30-40 de minute, repornim focul (mediu spre mic) luam un tel si amestecam in craticioara, energic. Adaugam laptele de cocos, zaharul si semintele din pastaia de vanilie, amestecand bine pana avem o compozitie omogena.
Lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecand din cand in cand.
Pentru a verifica daca s-au topit fulgii agar-agar, luam din compozitie pe o lingura. Dar dupa 10 minute, sigur s-au topit toti.
Oprim focul si mai lasam 5 minute sa se raceasca putin, asezam formele pe o tava apoi turnam compozitia in ele. Eu am folosit forme de silicon si s-a comportat foarte bine, nici macar nu a trebuit sa le pun in apa fierbinte cand le-am scos din frigider. Panna Cotta s-a dezlipit imediat din forme. Va sfatuiesc sa folositi si voi forme de silicon daca aveti.
Lasam tava cu formele la temperatura camerei pana se racesc suficient de mult pentru a putea fi introduse la frigider.
Dam tava la frigider pentru aproximativ 2 ore. Eu le-am scos chiar mai repede de 2 ore si erau intarite suficient.

Intre timp preparam sosul de capsuni astfel: spalam capsunile bine, le curatam de codite si le dam la blender (robot) cu 50 ml apa. Pulsam de 2-3 ori pana capsunile sunt transformate in piure (pasta) apoi transferam totul intr-o cratita si punem pe foc. Adaugam 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu.
Intr-un pahar, punem 50 ml apa rece si dizolvam in ea o lingura cu varf de arrowroot. Dupa cele 10 minute in care sosul a fiert, adaugam compozitia din pahar peste sos, amestecand cu o lingura, destul de repede, pentru a se incorpora uniform.
Lasam sa mai fiarba pentru 1-2 minute apoi oprim focul si lasam sosul la racit.
Cand Panna Cotta este intarita si sosul este racit, asezam frumos pe farfurie si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Panna cotta cu sos de capsuni

Panna cotta cu sos de capsuni

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute. frisca amestecata cu laptele,zaharul

9 voturi    13 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZA

FASOLE VERDE CU SOS DE MAIONEZA

Fasolea se curata,se spala,se fierbe in apa rece sau in baie de aburi si se taie in cubulete potrivite.Se

42 voturi    10 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 350 ml lapte de soia (cu aroma de vanilie)
  • 100 ml lapte de cocos
  • 2 linguri agar-agar fulgi
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • Sos de capsuni:
  • 15 capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 50 + 50 ml apa
  • 1 lingura cu varf de arrowroot

Raporteaza reteta

Retete
de Ankyy
Dip de spanac

Dip de spanac

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa.

1 vot    1 comentariu
20 min
Retete de post
Salata de quinoa

Salata de quinoa

Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal

6 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci
Desert rapid la pahar

Desert rapid la pahar

In bolul de la mixer turnam smantana pentru frisca si o mixam aprox. 5 minute, adaugand pe rand in

4 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Galbiori cu sos de rosii