autor:

Alina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Panna cotta

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2010

Ingrediente
1 l smantana, , 10 linguri de zahar, , 30 g gelatina, , O fiola de esenta de vanilie, , Fructe pentru decorat, , Topping

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Smantana se amesteca cu zaharul



Se pune pe flacara amestecand in permanenta cu un tel, pana se infierbanta.Se adauga o fiola de esenta de vanilie.



Atentie !!! Nu trebuie sa fiarba !!!



Gelatina se inmoaie intr-o cana cu apa calda.



Se amesteca compozitia de smantana cu gelatina, se toarna in forme, si se da la rece pentru o ora. Daca puneti compozitia intr-o singura forma, timpul pentru coagulare este mai mare. Se poate pune si in forme mai micute !



Se scoate din forma si se orneaza cu fructe si toping.



Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Panna cotta cu miere si portocale

Panna cotta cu miere si portocale

Punem gelatina la inmuiat pt minim 10 min. frisca cu miere,zahar si coaja rasa de portocala punem

8 voturi    6 comentarii
30 min
Budinci
panna cotta cu fructe

panna cotta cu fructe

Gelatina se tine la muiat pt 15 min. Laptele, smantana, zaharul se bat pana se ingroasa, se pun

1 vot    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Patrascu , 16 iulie 2014

    am sa incerc si eu sa fac ,,,

  • Fara foto

    Maria Pirvu , 06 aprilie 2014

    nu se pune ou in panna cotta

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Felicitari Alina!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Chiar racoritor, dar si delicios.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Bine-ai revenit Alina, retata ta e minunta ca intotdeauna.

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Delicios!!!

    • Fara foto

      GDC , 16 mai 2010

      Foarte frumos a iesit! DE cand vreau sa o fac si eu!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Scuze !!! Galbenusurile se freaca odata cu smantana si zaharul ! Va multumesc pentru aprecieri !!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      foarte simplu si foarte bun!!!!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      delicios si racoritor

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Unde sunt galbenusurile?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Imi place reteta ta...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      arata super,cred ca este si buna.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      cu galbenusuri???e prima reteta pe care o vad sa aiba galbenusuri.oricum,arata de nota 10 si sunt sigura ca e si f buna!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte aromata si decorata foarte elegant.Felicitari!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte gustoasa si rapida!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Alina, bine ai revenit! Cred ai dreptate! E delicioasa si racoritoare! Am salvat-o!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Imi place cum ai ornat-o. Felicitari !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Super! Felicitari! Nota 10 , ca de obicei!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 l smantana
  • 10 linguri de zahar
  • 30 g gelatina
  • O fiola de esenta de vanilie
  • Fructe pentru decorat
  • Topping

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Salata cu ton ( savoare deplina ! )

Se fierbe oul tare (cca 5 min. din clipa in care incepe sa fiarba apa). Intre timp se spala salata,

10 voturi    9 comentarii
20 min
Salate reci
Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Salata de vinete ( poate spune cineva Nu ?!!! )

Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte

18 voturi    20 comentarii
3h
Salate reci
Salata de vara cu mujdei de usturoi

Salata de vara cu mujdei de usturoi

Se spala legumele si se feliaza , usturoiul se curata si se prepara mujdeiul. Toate se amesteca intr-un

2 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Felicitari Alina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu zahar ars si gem