autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Papanaşi în fel şi chipuri

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
500g brânză de vaci, 2 ouă de la măicuţa(adică bio), 2 linguri de griş, 1 lingură cu vârf de faină, 1 linguriţa cu coajă de lămâie rasă si păstrată în zahăr, pesmet, dulceaţă, smântână, bună dispoziţie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu furculiţa cu ouăle, grişul, făina, coaja de lamâie, ca să fie cremoasă afacerea.
Se ia câte o linguriţă, se dă prin făină, se rotunjeşte în mâini şi se pune pe o folie presărată cu făină. Eu învelesc o planşă într-o pungă de plastic. Dacă nu le daţi prin făină, treaba voastră, doamnelor, dar se vor împrăşţia democratic în apă, la fiert!
Se pune o cratiţă de 4 l , plină cam jumătate cu apă, în care se adaugă o linguriţă cu sare. Când clocoteşte, se pun papanaşii la băiţă şi se fierb cam 6 minute. Se scot cu spumiera şi apoi începe imaginaţia. Până staţi cu ei în spumieră să se scurgă apa, vă gândiţi cum să-i măncaţi. Faceţi un referendum la minut: cu smântână, cu pesmet prăjit, cu unt presărat pe deasupra, cu dulceaţă, cu fructe din compot, pudrate cu zahăr vanilat, cu miere...Ce de idei îmi vin! Oricum, să va hotărâţi mai repede, CALDE e obligatoriu să le măncaţi. Merg şi ca aperitiv, cu un sos sărat sau picant.
P.S. Parcă ar merge şi cu sos de roşii! O să încerc data viitoare! Dar cu sos de ciocolată?!
S-auzim de bine că de trăit...care cum poate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi în fel şi chipuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coltunasi cu magiun de prune

Coltunasi cu magiun de prune

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu banane si cocos

Rulada cu banane si cocos

- pisăm alunele de pădure - se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Tare buni sunt mai ales ca sunt facuti cu buna dispozitie si cu mult drag,nu?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Deliciosi

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Buniiii! Niste papanasi glumeti, as zice eu!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      si eu cam asa fac papanasii fierti,atata doar ca nu ii scurg inainte de a-i trece prin pesmet de exemplu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500g brânză de vaci
  • 2 ouă de la măicuţa(adică bio)
  • 2 linguri de griş
  • 1 lingură cu vârf de faină
  • 1 linguriţa cu coajă de lămâie rasă si păstrată în zahăr
  • pesmet
  • dulceaţă
  • smântână
  • bună dispoziţie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare buni sunt mai ales ca sunt facuti cu buna dispozitie si cu mult drag,nu?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)