autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Papanaşi în fel şi chipuri

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2010

Ingrediente
500g brânză de vaci, 2 ouă de la măicuţa(adică bio), 2 linguri de griş, 1 lingură cu vârf de faină, 1 linguriţa cu coajă de lămâie rasă si păstrată în zahăr, pesmet, dulceaţă, smântână, bună dispoziţie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu furculiţa cu ouăle, grişul, făina, coaja de lamâie, ca să fie cremoasă afacerea.
Se ia câte o linguriţă, se dă prin făină, se rotunjeşte în mâini şi se pune pe o folie presărată cu făină. Eu învelesc o planşă într-o pungă de plastic. Dacă nu le daţi prin făină, treaba voastră, doamnelor, dar se vor împrăşţia democratic în apă, la fiert!
Se pune o cratiţă de 4 l , plină cam jumătate cu apă, în care se adaugă o linguriţă cu sare. Când clocoteşte, se pun papanaşii la băiţă şi se fierb cam 6 minute. Se scot cu spumiera şi apoi începe imaginaţia. Până staţi cu ei în spumieră să se scurgă apa, vă gândiţi cum să-i măncaţi. Faceţi un referendum la minut: cu smântână, cu pesmet prăjit, cu unt presărat pe deasupra, cu dulceaţă, cu fructe din compot, pudrate cu zahăr vanilat, cu miere...Ce de idei îmi vin! Oricum, să va hotărâţi mai repede, CALDE e obligatoriu să le măncaţi. Merg şi ca aperitiv, cu un sos sărat sau picant.
P.S. Parcă ar merge şi cu sos de roşii! O să încerc data viitoare! Dar cu sos de ciocolată?!
S-auzim de bine că de trăit...care cum poate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi în fel şi chipuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de caise si inghetata

Clatite cu dulceata de caise si inghetata

intr-un bol de plastic de 1 litru, puneti ouale, untdelemnul, esenta de rom, coaja razuita de lamaie,

1 vot    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie

Briose din faina integrala , cu sirop de agave, afine si aroma de lamaie

Se incalzeste cuptorul la temperatura maxima . Se combina cele doua compozitii . Se mai adauga lapte

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Tare buni sunt mai ales ca sunt facuti cu buna dispozitie si cu mult drag,nu?

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Deliciosi

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Buniiii! Niste papanasi glumeti, as zice eu!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      si eu cam asa fac papanasii fierti,atata doar ca nu ii scurg inainte de a-i trece prin pesmet de exemplu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 500g brânză de vaci
  • 2 ouă de la măicuţa(adică bio)
  • 2 linguri de griş
  • 1 lingură cu vârf de faină
  • 1 linguriţa cu coajă de lămâie rasă si păstrată în zahăr
  • pesmet
  • dulceaţă
  • smântână
  • bună dispoziţie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare buni sunt mai ales ca sunt facuti cu buna dispozitie si cu mult drag,nu?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare