autor:

Stan Elena

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata, 250 gr. faina, 2 oua, jumatate lingurita bicarbonat, un varf de cutit sare, esenta de rom, zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza de vaci se amesteca cu faina,cele 2 oua,sare,putina esenta rom,bicarbonatul stins in zeama de lamaie.

Din aceasta compozitie se modeleaza papanasi in forma rotunda,se apasa in mijloc cu degetul si se prajesc in ulei.

se servesc calzi cu smantana sau gem deasupra,sau pur si simplu ca atare,pudrati cu putin zahar pudra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Reţetă de preparare a papanaşilor cu glazură de ciocolată

Branza dulce se mixeaza, incorporand si oul, zaharul si esenta. Apoi, adaugati grisul si faina si

2 voturi    1 comentariu
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    O sa incerc si reteta ta.Eu ii pregatesc astfel: 3 oua 1 kg branza de vaci un praf de sare 400 g faina 100 g zahar 1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere 100 g gris esenta lamaie zahar vanilat dulceata Se freaca intr-un castron branza de vaci cu galbenusurile,mirodeniile,faina,grisul,sarea si la urma se adauga albusurilebatute spuma.Compozitia nu trebuie sa fie tare. Se face un rulou(sul) si se taie bucati .Marimea papanasilor ramane la aprecierea fiecarei gospodine. Fiecare bucata de coca se rotunjeste, se gaureste la mijoc sau nu - dupa gust si preferinta si se prajesc in ulei incins.Se scot pe hartie absorbanta si se servesc pudrati cu zahar si dulceata deasupra. Sunt deliciosi.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    O reteta foarte simpla si buna ...

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 250 gr. faina
  • 2 oua
  • jumatate lingurita bicarbonat
  • un varf de cutit sare
  • esenta de rom
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

51 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte simpla si buna ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie