autor:

Stan Elena

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata, 250 gr. faina, 2 oua, jumatate lingurita bicarbonat, un varf de cutit sare, esenta de rom, zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu faina,cele 2 oua,sare,putina esenta rom,bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Din aceasta compozitie se modeleaza papanasi in forma rotunda,se apasa in mijloc cu degetul si se prajesc in ulei.
se servesc calzi cu smantana sau gem deasupra,sau pur si simplu ca atare,pudrati cu putin zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi de branza- fara fierbere

Papanasi de branza- fara fierbere

Incalzim laptele si adaugam treptat cele 4 linguri de gris, amestecand continuu. Fierbem grisul cu

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi de sezon cu capsuni

Papanasi de sezon cu capsuni

Sa profitam cat mai mult de gustul delicios al capsunilor, dar nu numai spume sau tarte, ci intr-o

2 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    O sa incerc si reteta ta.Eu ii pregatesc astfel: 3 oua 1 kg branza de vaci un praf de sare 400 g faina 100 g zahar 1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie sau otet de mere 100 g gris esenta lamaie zahar vanilat dulceata Se freaca intr-un castron branza de vaci cu galbenusurile,mirodeniile,faina,grisul,sarea si la urma se adauga albusurilebatute spuma.Compozitia nu trebuie sa fie tare. Se face un rulou(sul) si se taie bucati .Marimea papanasilor ramane la aprecierea fiecarei gospodine. Fiecare bucata de coca se rotunjeste, se gaureste la mijoc sau nu - dupa gust si preferinta si se prajesc in ulei incins.Se scot pe hartie absorbanta si se servesc pudrati cu zahar si dulceata deasupra. Sunt deliciosi.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    O reteta foarte simpla si buna ...

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 250 gr. faina
  • 2 oua
  • jumatate lingurita bicarbonat
  • un varf de cutit sare
  • esenta de rom
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

49 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta foarte simpla si buna ...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
prajitura cu caise