autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: oana serban (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana serban (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci{bine scursa de zer},, 250 gr faina,, 2 oua,, 100 gr zahar,, 200 gr smantana,, 1oo gr dulceata de soc,, 1/2 lingurita bicarbonat,, coaja de la o lamaie,, sare,, ulei pt prajit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu ouale bine de tot pana se face o pasta {e bine sa amestecati cu mixerul}, apoi se pune zaharul {farin daca se poate}, sarea, faina {proaspat cernuta}, mirodeniile si se amesteca bine.



Bicarbonatul se pune la sfarsit, se amesteca usor, deoarece daca il puneti la inceput face o reactie chimica si se evapora tot.



Intre timp sa incingeti ulei intr-o tigaie cu marginile inalte.



Va ungeti mainile cu ulei si modelati papanasii dupa forma bine stiuta, dupa care ii prajiti in uleiul incins dar nu la foc foarte puternic.



Se servesc fierbinti cu dulceata si smintina.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi

Papanasi

Se amesteca branza cu ouale, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu stins in putina zeama de lamaie.

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanaşi cu dulceaţă de căpşuni

Papanaşi cu dulceaţă de căpşuni

Se amestecă bine oul cu brănza de vaci, zahărul şi pliculetul de zahăr vanilat, după care se

4 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    oana serban (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Pentru cea care doreste sa afle retete pt dulceata de soc, te rog sa ai putina rabdare sa o intreb pe soacra mea , pt ca ea e sponsorul nostru oficial!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci{bine scursa de zer},
  • 250 gr faina,
  • 2 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 200 gr smantana,
  • 1oo gr dulceata de soc,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • coaja de la o lamaie,
  • sare,
  • ulei pt prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de oana serban
PLACINTE

PLACINTE

Se cerne faina in care se face o adincitura in care se pun cele 2 galbenusuri, iaurtul, uleiul sarea

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

oana serban (Chef de cuisine)

Pentru cea care doreste sa afle retete pt dulceata de soc, te rog sa ai putina rabdare sa o intreb pe soacra mea , pt ca ea e sponsorul nostru oficial!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Frigărui de ananas