autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: oana serban (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana serban (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci{bine scursa de zer},, 250 gr faina,, 2 oua,, 100 gr zahar,, 200 gr smantana,, 1oo gr dulceata de soc,, 1/2 lingurita bicarbonat,, coaja de la o lamaie,, sare,, ulei pt prajit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza de vaci se amesteca cu ouale bine de tot pana se face o pasta {e bine sa amestecati cu mixerul}, apoi se pune zaharul {farin daca se poate}, sarea, faina {proaspat cernuta}, mirodeniile si se amesteca bine.



Bicarbonatul se pune la sfarsit, se amesteca usor, deoarece daca il puneti la inceput face o reactie chimica si se evapora tot.



Intre timp sa incingeti ulei intr-o tigaie cu marginile inalte.



Va ungeti mainile cu ulei si modelati papanasii dupa forma bine stiuta, dupa care ii prajiti in uleiul incins dar nu la foc foarte puternic.



Se servesc fierbinti cu dulceata si smintina.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Intr-o tigaie non-aderenta topim untul( incalzim uleiul) , adaugam cele 200 g gris.Se poate folosi

5 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si

15 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    oana serban (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

    Pentru cea care doreste sa afle retete pt dulceata de soc, te rog sa ai putina rabdare sa o intreb pe soacra mea , pt ca ea e sponsorul nostru oficial!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci{bine scursa de zer},
  • 250 gr faina,
  • 2 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 200 gr smantana,
  • 1oo gr dulceata de soc,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • coaja de la o lamaie,
  • sare,
  • ulei pt prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de oana serban
PLACINTE

PLACINTE

Se cerne faina in care se face o adincitura in care se pun cele 2 galbenusuri, iaurtul, uleiul sarea

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fara foto

oana serban (Chef de cuisine)

Pentru cea care doreste sa afle retete pt dulceata de soc, te rog sa ai putina rabdare sa o intreb pe soacra mea , pt ca ea e sponsorul nostru oficial!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu ciocolata de post