autor:

Czompa

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata,100 gr zahar,2 oua,1 varf lingurita bicarbonat,1 esenta vanilie,200 gr faina,smantana si dulceata pentru servit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu robotul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins si
se formeaza din aluat bile cam cat o nuca mai mare. Se strapunge bila cu degetul prin mijloc, apoi se trece bila prin faina. Usor, se mareste gaura din mijloc si se aplatizeaza putin inelul obtinut.
Se prajesc papanasii in ulei incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute). Se servesc cu smantana si dulceata.
*puteti intinde o foaie mai mare din aluat si sa decupati cu o forma rotunda(un pahar de exemplu) iar pentru gaura din mijloc folositi un capac de la o sticla de plastic sau o forma din comert.
Eu i-am servit cu smantana amestecata cu dulceata de mure. Sunt buni si goi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul vanilat,grisul si lasi aproximativ o

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Papanaşi cu dulceaţă de căpşuni

Papanaşi cu dulceaţă de căpşuni

Se amestecă bine oul cu brănza de vaci, zahărul şi pliculetul de zahăr vanilat, după care se

4 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Apetisante mai sunt!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci proaspata,100 gr zahar,2 oua,1 varf lingurita bicarbonat,1 esenta vanilie,200 gr faina,smantana si dulceata pentru servit.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisante mai sunt!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prăjitură rapidă cu mere