autor:

Czompa

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata,100 gr zahar,2 oua,1 varf lingurita bicarbonat,1 esenta vanilie,200 gr faina,smantana si dulceata pentru servit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu robotul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins si
se formeaza din aluat bile cam cat o nuca mai mare. Se strapunge bila cu degetul prin mijloc, apoi se trece bila prin faina. Usor, se mareste gaura din mijloc si se aplatizeaza putin inelul obtinut.
Se prajesc papanasii in ulei incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute). Se servesc cu smantana si dulceata.
*puteti intinde o foaie mai mare din aluat si sa decupati cu o forma rotunda(un pahar de exemplu) iar pentru gaura din mijloc folositi un capac de la o sticla de plastic sau o forma din comert.
Eu i-am servit cu smantana amestecata cu dulceata de mure. Sunt buni si goi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi moldovenesti

Papanasi moldovenesti

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia

139 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Apetisante mai sunt!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci proaspata,100 gr zahar,2 oua,1 varf lingurita bicarbonat,1 esenta vanilie,200 gr faina,smantana si dulceata pentru servit.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisante mai sunt!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu rubarbar