Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1 esenta vanilie
  • 200 gr faina
  • smantana si dulceata pentru servit.

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu robotul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!

*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1-2 linguri de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.

Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins si

se formeaza din aluat bile cam cat o nuca mai mare. Se strapunge bila cu degetul prin mijloc, apoi se trece bila prin faina. Usor, se mareste gaura din mijloc si se aplatizeaza putin inelul obtinut.

Se prajesc papanasii in ulei incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute). Se servesc cu smantana si dulceata.

*puteti intinde o foaie mai mare din aluat si sa decupati cu o forma rotunda(un pahar de exemplu) iar pentru gaura din mijloc folositi un capac de la o sticla de plastic sau o forma din comert.

Eu i-am servit cu smantana amestecata cu dulceata de mure. Sunt buni si goi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise