autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 portii:, 500 g branza dulce de vaci, 4 oua, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 500 g faina, 1 kg smantana, ulei (pt prajit), 1 borcan dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se amesteca branza cu ouale, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu stins in putina zeama de lamaie. Se amesteca pana la omogenizare, se adauga faina putin cate putin pana cand aluatul se dezlipeste dupa maini.

Se fac inele mai groase si bilute care se prajesc in baie de ulei incins.

Se scot pe farfurie, se umplu cu dulceata, se toarna peste ei smantana, se pune o biluta apoi din nou smantana.

Se orneaza cu sirop din dulceata.

Se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Intr-un bol se amesteca toate ingredientele,bicaronatul se

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Branza se amesteca cu zaharul, esentele, grisul, oul si faina. Se amesteca ingredientele cu un

8 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    eu fac papanasi fierti si dati prin pesmet arata bine prajiti o sa incerc reteta ta

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O delicateta... Felicitari !*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate.*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 1 kg smantana
  • ulei (pt prajit)
  • 1 borcan dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

37 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

vio (Chef de cuisine)

eu fac papanasi fierti si dati prin pesmet arata bine prajiti o sa incerc reteta ta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clatite de post cu mere