autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 portii:, 500 g branza dulce de vaci, 4 oua, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie, 2 plicuri zahar vanilat, 500 g faina, 1 kg smantana, ulei (pt prajit), 1 borcan dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se amesteca branza cu ouale, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu stins in putina zeama de lamaie. Se amesteca pana la omogenizare, se adauga faina putin cate putin pana cand aluatul se dezlipeste dupa maini.
Se fac inele mai groase si bilute care se prajesc in baie de ulei incins.
Se scot pe farfurie, se umplu cu dulceata, se toarna peste ei smantana, se pune o biluta apoi din nou smantana.
Se orneaza cu sirop din dulceata.
Se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi colorati

Papanasi colorati

Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Papanasi

Papanasi

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins in otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele,

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    eu fac papanasi fierti si dati prin pesmet arata bine prajiti o sa incerc reteta ta

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O delicateta... Felicitari !*****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    O bunatate.*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g faina
  • 1 kg smantana
  • ulei (pt prajit)
  • 1 borcan dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

vio (Chef de cuisine)

eu fac papanasi fierti si dati prin pesmet arata bine prajiti o sa incerc reteta ta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Desert cu piersici