Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • 500g branza de vaci scursa bine
  • 2 oua
  • 6 linguri de zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de zeama de lamaie
  • 250g faina
  • ulei pentru prajit
  • Topping: smantana, gem si ciocolata finetti

Mod de preparare

Am batut ouale cu zaharul apoi am adaugat branza si aromele.Am adaugat apoi bicarbontul stins si faina in ploaie.Am amestecat pana a iesit un aluat usor de modelat.Din acel aluat am format bulgarasi (carora le-am facut o gaura in mijloc) si bilute mai mici (capacul).

Bulgasii i-am prajit in ulei incins si la foc MIC sa nu ramana crud la mijloc.Cand sunt rumeniti ii "montam".Peste papanas punem smantana si gem sau ciocolata iar in varf biluta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor