autor:

mamiteo

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: mamiteo (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mamiteo (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2013

Ingrediente
300 g branza proaspata de vaci, 1 lingura zahar, 1 lingura gris, 1 ou intreg, 160 g faina, smantana, ulei, dulceata acrisoara, inghetata de vanilie, 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf de copt sau bicarbonat ( 1/2 lingurita ), grisul si un praf de sare, se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca 20 minute, acoperit cu un prosop.



Dupa ce compozitia a crescut putin in volum, modelam papanasii cu mainile date prin faina. Dupa ce sunt gata modelati, ii prajim in baie de ulei bine incins. Se vor intoarce o singura data!



Dupa ce sunt gata , se scot pe un servetel absorbant, se presara cu zahar praf , si se servesc asortati cu dulceata acrisoara, smantana proaspata si cate un glob de inghetata de vanilie.



Contrastul rece – cald ofera o senzatie deosebita.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Se amesteca bine branza de vaci cu ouale, faina si praful de sare. Se iau cu lingura mici cantitati

12 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza cu ouale, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu stins in putina zeama de lamaie.

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura gris
  • 1 ou intreg
  • 160 g faina
  • smantana
  • ulei
  • dulceata acrisoara
  • inghetata de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de mamiteo
Miel umplut

Miel umplut

Se pregateste mielul pentru umplut, adica pielea de pe coaste se separa usor cu mana printr-un orificiu.

11 voturi    5 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu branza de oaie

Ciuperci umplute cu branza de oaie

Ceapa taiata fin, coditele de la ciuperci maruntite, ardei maruntit si usturoiul se calesc in putin

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Clatite bretone

Clatite bretone

Reteta: Faceti 10 clatite, in compozitie nu puneti zahar deloc, decat sare… Ouale trebuiesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu cacao, stafide si rahat