autor:

mamiteo

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: mamiteo (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mamiteo (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2013

Ingrediente
300 g branza proaspata de vaci, 1 lingura zahar, 1 lingura gris, 1 ou intreg, 160 g faina, smantana, ulei, dulceata acrisoara, inghetata de vanilie, 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf de copt sau bicarbonat ( 1/2 lingurita ), grisul si un praf de sare, se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca 20 minute, acoperit cu un prosop.



Dupa ce compozitia a crescut putin in volum, modelam papanasii cu mainile date prin faina. Dupa ce sunt gata modelati, ii prajim in baie de ulei bine incins. Se vor intoarce o singura data!



Dupa ce sunt gata , se scot pe un servetel absorbant, se presara cu zahar praf , si se servesc asortati cu dulceata acrisoara, smantana proaspata si cate un glob de inghetata de vanilie.



Contrastul rece – cald ofera o senzatie deosebita.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul

8 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor  Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu

4 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 300 g branza proaspata de vaci
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura gris
  • 1 ou intreg
  • 160 g faina
  • smantana
  • ulei
  • dulceata acrisoara
  • inghetata de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de mamiteo
Miel umplut

Miel umplut

Se pregateste mielul pentru umplut, adica pielea de pe coaste se separa usor cu mana printr-un orificiu.

11 voturi    5 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu branza de oaie

Ciuperci umplute cu branza de oaie

Ceapa taiata fin, coditele de la ciuperci maruntite, ardei maruntit si usturoiul se calesc in putin

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Clatite bretone

Clatite bretone

Reteta: Faceti 10 clatite, in compozitie nu puneti zahar deloc, decat sare… Ouale trebuiesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Bomboane cu cereale