autor:

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
350g branza de vaci, 4 linguri gris, 2 linguri de faina, 1 ou, coaja rasa de la o jumatate de portocala, 2 linguri zahar, 1 zahar vanilat, ulei pentru prajit, smantana si dulceata pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu grisul, oul, faina, coaja de portocala si zaharul. Daca branza de vaci este apoasa se mai pune gris pana cand compozitia arata ca o smantana foarte groasa.
Se fac gramajoare sau se pun cu lingura direct in uleiul incins la foc mediu. Se lasa pana isi schimba culoarea in maroniu. Se verifica primul papanas daca este facut la mijloc ca sa va dati seama daca temperatura uleiului e cea buna. Se servesc calzi cu smantana si dulceata (eventual pudrati si cu zahar pudra) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
papanasi

papanasi

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 350g branza de vaci
  • 4 linguri gris
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine