autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2008

Ingrediente
350g branza de vaci, 4 linguri gris, 2 linguri de faina, 1 ou, coaja rasa de la o jumatate de portocala, 2 linguri zahar, 1 zahar vanilat, ulei pentru prajit, smantana si dulceata pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu grisul, oul, faina, coaja de portocala si zaharul. Daca branza de vaci este apoasa se mai pune gris pana cand compozitia arata ca o smantana foarte groasa.
Se fac gramajoare sau se pun cu lingura direct in uleiul incins la foc mediu. Se lasa pana isi schimba culoarea in maroniu. Se verifica primul papanas daca este facut la mijloc ca sa va dati seama daca temperatura uleiului e cea buna. Se servesc calzi cu smantana si dulceata (eventual pudrati si cu zahar pudra) .
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
papanasi

papanasi

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 350g branza de vaci
  • 4 linguri gris
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Desert rapid