autor:

» » Aperitive

papanasi.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1 kg brinza de vaci, , 400 g faina, , 4 oua, , 100 g zahar farin, , 4 g bicarbonat, , coaja rasa de lămîie, , 100 g gris, , 200 ml ulei, , 500 g smintina, , 50 g zahar farin, , 20 g sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

brinza de vaci se amesteca cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonatul, coaja de lamiie, grisul si sarea. Se amesteca bine compozitia pina la omogenizare, apoi se modeleaza papanasi in forma rotunda, se apasa la mijloc formind un orificiu si se prajesc in uleiul infierbintat, pina se rumenesc. Se servesc calzi cu smintina si zahar farin deasupra, cite doua bucati la portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "papanasi." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
papanasi

papanasi

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg brinza de vaci
  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 100 g zahar farin
  • 4 g bicarbonat
  • coaja rasa de lămîie
  • 100 g gris
  • 200 ml ulei
  • 500 g smintina
  • 50 g zahar farin
  • 20 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele impaturite