autor:

Fara foto

» » Aperitive

papanasi.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1 kg brinza de vaci, , 400 g faina, , 4 oua, , 100 g zahar farin, , 4 g bicarbonat, , coaja rasa de lămîie, , 100 g gris, , 200 ml ulei, , 500 g smintina, , 50 g zahar farin, , 20 g sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

brinza de vaci se amesteca cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonatul, coaja de lamiie, grisul si sarea. Se amesteca bine compozitia pina la omogenizare, apoi se modeleaza papanasi in forma rotunda, se apasa la mijloc formind un orificiu si se prajesc in uleiul infierbintat, pina se rumenesc. Se servesc calzi cu smintina si zahar farin deasupra, cite doua bucati la portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "papanasi." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Papanasi

Papanasi

Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul stins in otet. Se incorporeaza apoi ouale si esentele,

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi dobrogeni

Papanasi dobrogeni

Se freaca intr-un castron branza de vaci cu galbenusurile, mirodeniile, faina, grisul, sarea si la

27 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg brinza de vaci
  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 100 g zahar farin
  • 4 g bicarbonat
  • coaja rasa de lămîie
  • 100 g gris
  • 200 ml ulei
  • 500 g smintina
  • 50 g zahar farin
  • 20 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Meniu cu branza si oua