autor:

CHEF DAN

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 mai 2013

Ingrediente
Branza dulce scoapta = 500 gr ,, zahar = 150 de gr ,, oua = 4 bucati,, faina alba =cat cuprinde ,, esenta de vanilie =1 bucata ,, lamaie =1 bucata ,, bicarbonat de sodiu =1 lingurita, ulei =300 ml,, dulceata de cirese amare=400 gr.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

La achizitionarea branzei dulci sau scoapte trebuie sa avem grija la modul cum arata si ce gust are. Sa nu dea in acru sau sa nu fie apoasa si moale.

Framantam branza cu ouale si zaharul, v-om adauga treptat faina,stingem bicarbonatul cu zeama de lamaie si adaugam pentru afinarea produsului.

Aluatul obtinut de o consistenta normala spre moale pentru a putea fi modelat usor si a se dezvolta la maxim in tigae.

La modelare avem frau liber imaginatiei si dam forma dorita de noi spre usurarea noastra la montat in farfurie.

Uleiul bine incins pe foc moderat pentru a nu arde produsul.Se rumenesc bine pe o parte si alta.

In cazul nostru se servesc cu dulceata de cirese amare dar se poate opta si alte variante .Lista ramane deschisa pentru orice alta forma de a fi serviti.

Nu ne ramane decat sa va uram POFTA BUNA
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu stafide

Reţetă de preparare a papanaşilor cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • CHEF DAN

    CHEF DAN (Chef de cuisine):

    Pufosi si moi,rumeni naclaiti in dulceata de cirese amare,strasnici de aratosi.Aruncau arome nestiute in jurul mesei si parca te chemau cu o unda inbietoare la asa ospat. Nestiute sant poftele iscate din senin cu atata voluptate .

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Branza dulce scoapta = 500 gr ,
  • zahar = 150 de gr ,
  • oua = 4 bucati,
  • faina alba =cat cuprinde ,
  • esenta de vanilie =1 bucata ,
  • lamaie =1 bucata ,
  • bicarbonat de sodiu =1 lingurita
  • ulei =300 ml,
  • dulceata de cirese amare=400 gr.

Raporteaza reteta

COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat