autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Papanasi cu fructe de padure

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1/4 l sirop de fructe (cirese, zmeura), , 1 lingura amidon, , 300 g fructe de padure (zmeura, fragi, afine), , 100 g zahar, , 500 g branza slaba de vaci, , 40 g unt moale, , 2 oua intregi, , 2 galbenusuri, , 1 plic zahar vanilat, , 2 linguri pesmet, , 100 g gris, , 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , sare.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune siropul pe foc, si cand clocoteste, se leaga cu amidonul dizolvat in putina apa. Se adauga fructele si 50 g de zahar, se lasa sa dea in clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se stoarce bine branza intr-un stergar, se amesteca mai intai cu untul inmuiat si pe urma cu ouale intregi si galbenusurile. Se adauga restul de zahar, zaharul vanilat, pesmetul, grisul si la urma de tot coaja de lamaie si sarea. Se tine 30 de minute la rece.
Din aluat se fac - cu palmele umezite - 12 papanasi mici, care se fierb circa 15 minute - fara sa clocoteasca - in apa cu sare. Se servesc cu siropul preparat anterior, tavaliti - eventual - in putin pesmet prajit in unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de gris cu vin

Budinca de gris cu vin

Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune

5 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Desert cu crema de iaurt si stafide

Desert cu crema de iaurt si stafide

Decongelam foile de placinta si intindem jumatate din ele in tava, ungand fiecare foaie in parte

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1/4 l sirop de fructe (cirese
  • zmeura)
  • 1 lingura amidon
  • 300 g fructe de padure (zmeura
  • fragi
  • afine)
  • 100 g zahar
  • 500 g branza slaba de vaci
  • 40 g unt moale
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g gris
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Musuroi de cartita