Papanasi cu gris si smintina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. brinza de vaci
  • o lingura faina
  • o lingura gris
  • 1-2 oua
  • ½ pahar smintina
  • o lingura unt
  • sare

Mod de preparare

Brinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se amesteca bine. Se ia din aceasta compozitie de papanasi cite o lingurita si se scufunda unul cite unul in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba. Papanasii sint fierti atunci cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau citeva clocote. Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarime, se asaza intr-un vas care merge la cuptor, uns cu unt. Deasupra se toarna smintina amestecata cu o lingurita de faina. Se dau la cuptor sa se rumeneasca

Se servesc fierbinti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor