autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
300 g faina, o ceasca apa minerala, 2 linguri uei, 4 mere, 1/2 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1/2 lingurita scortisoara dupa placere, zahar tos, dulceata,gem ,ce doriti, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)

Din faina, apa, ulei, praf de copt si zahar vanilat obtin o compozitie de clatita in care adaug merele cojite date pe razatoare. Las sa se odihneasca timp de 10 minute.Incing ulei in tigaie,adaug cate o lingura din compozitie. Prajesc pe ambele parti, trec prin zahar tos.Asez etajat cate 4 clatite pe farfurie.Peste fiecare clatita intind cate o lingura de gem sau dulceata (eu prefer cea de visine).Pe ultima clatita am infipt cu o scobitoare, o nuca din dulceata de nuci verzi.Am stropit cu sirop din dulceata de nuci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancare de soia, ciuperci, cartofi

Mancare de soia, ciuperci, cartofi

Punem cuburile de soia sa fiarba 20 minute in apa clocotita si sarata. Separat intro cratita incingem

18 voturi    9 comentarii
40 min
Retete de post
Mere umplute la cuptor

Mere umplute la cuptor

Scoateti cotorul de la mere, maruntiti miezul de nunca si puneti-l intr-o tigaie la foc sa se coaca

13 voturi    10 comentarii
45 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Pentru o reteta de post mi-au iesit super buni... trag cam mult ulei, dar sunt buni... a doua oara am pus ciocolata amaruie topita pe abur in loc de dulceata si mi-am lins degetele...

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ecaterina , 25 februarie 2018

    Super

  • Fara foto

    Crudici Ida , 28 septembrie 2014

    F gustos.

  • Fara foto

    Otilia (Bucatar) , 03 septembrie 2010

    Sunt foarte buni. La mine in zona, reteta asta se numeste "Mere incaltate":D

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Sunt foarte buni, dar trebuie pusi pe hartie absorbanta ca au foarte mult ulei si pe urma dati prin zahar pudra.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      arata super,felicitari

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Frumoasa prezentarea, dar si deliciosi...O sa incerc si eu...Merita!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Super aromate! A ajuns mirosul pana la mine!!!*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Delicios mai arata!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Excelenta reteta si apetisanta Cely.O salvez :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Tare buni mai sunt!!!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Un desert minunat pentru zilele de post!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • o ceasca apa minerala
  • 2 linguri uei
  • 4 mere
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara dupa placere
  • zahar tos
  • dulceata,gem ,ce doriti
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

67 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Ecaterina

Super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Tarte cu dovleac si gutuie caramelizate (de post)