Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Ingrediente

  • •500 gr branza vaci
  • •125 gr gris
  • •2 linguri zahar
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •1 lingurita esenta de portocale (optional)
  • •2 oua
  • •50 gr unt sau margarina Rama
  • •100 gr pesmet
  • •4 linguri zahar
  • •100 ml rom

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul si se amesteca bine. Se adauga vanilia si zaharul.Apoi se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se lasa aluatul sa stea 30 minute.

2.Intre timp se pune la fiert o oala mare cu apa. Se adauga romul in apa.

3.Intr-o tava se topeste untul/margarina, se adauga pesmetul si se prajeste la foc potrivit pana se face auriuSe adauga zaharul si se mai prajeste 1 minut, apoi se ia de pe foc.

4.Cu mainile umede, din amestecul de branza se modeleaza bilute

5.Se adauga papanasi in apa ce fierbe. Nu se inghesuie papanasii in oala, ci se fierb in mai multe transe. Se lasa papanasii sa fiarba pana se ridica la suprafata, aprox. 5 minute.

6.Dupa ce s-au fiert, se scot cu spumiera si se dau prin pesmet.Se servesc cu smantana si zahar vanilat, sau cu gem, sau cu sos de ciocolata, de caramel, de fructe etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise