autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri

Papanasi cu rom

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2009

Ingrediente
•500 gr branza vaci, •125 gr gris, •2 linguri zahar, •1 lingurita esenta de vanilie, •1 lingurita esenta de portocale (optional), •2 oua, •50 gr unt sau margarina Rama, •100 gr pesmet, •4 linguri zahar, •100 ml rom

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul si se amesteca bine. Se adauga vanilia si zaharul.Apoi se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se lasa aluatul sa stea 30 minute.
2. Intre timp se pune la fiert o oala mare cu apa. Se adauga romul in apa.
3. Intr-o tava se topeste untul/margarina, se adauga pesmetul si se prajeste la foc potrivit pana se face auriuSe adauga zaharul si se mai prajeste 1 minut, apoi se ia de pe foc.
4. Cu mainile umede, din amestecul de branza se modeleaza bilute
5. Se adauga papanasi in apa ce fierbe. Nu se inghesuie papanasii in oala, ci se fierb in mai multe transe. Se lasa papanasii sa fiarba pana se ridica la suprafata, aprox. 5 minute.
6. Dupa ce s-au fiert, se scot cu spumiera si se dau prin pesmet.Se servesc cu smantana si zahar vanilat, sau cu gem, sau cu sos de ciocolata, de caramel, de fructe etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura acadea (cake pops)

Prajitura acadea (cake pops)

Eu am folosit biscuiti Pepito cu cacao si crema de lapte, dar puteti folosi biscuiti Oreo, Tempo

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu rubarba si bezea

Placinta cu rubarba si bezea

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Imi plac f. tare papanasii tai!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Un deliciu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Foarte apetisanti.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Super prezentarea,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Waw, da ce pofta mi s-a facut!! Cat de curand fac papanasi dupa reteta Laurei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

14 voturi

Ingrediente

  • •500 gr branza vaci
  • •125 gr gris
  • •2 linguri zahar
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •1 lingurita esenta de portocale (optional)
  • •2 oua
  • •50 gr unt sau margarina Rama
  • •100 gr pesmet
  • •4 linguri zahar
  • •100 ml rom

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi plac f. tare papanasii tai!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan