autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Papanasi cu smantana si dulceata

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
400 gr branza de vaci(eu am folosit ricotta), 2 oua, 12 linguri de faina, 1 lingura de gris, 1/2 lingurita de bicarbonat stinsa in zeama de lamaie sau otet, smanatana, dulceata, coaja de lamaie rasa, sare, ulei pt prajit

Dificultate: Medie Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu lingura de gris si un pic de sare.Se adauga apoi ouale si faina.Se amesteca bine si continuam cu bicarbonatul stins si coaja de lamaie rasa.Se amesteca totul bine ,pana se formeaza o pasta destul de consistenta.Se imparte in\" mingiute\"si se modeleaza.Se face o gaura in mijloc .Se incinge uleiul si se prajesc papanasii in uleiul incins pe ambele parti.Se scurg de ulei cu ajutorul unui servetel absorbant de bucatarie.Se orneaza cu smantana rece si cu dulceata (eu am adaugat de afine) dupa gust si preferinte.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bulumac Cristina , 24 ianuarie 2015

    cred k o so incerc si eu

  • Fara foto

    Niculina Dicu , 02 iulie 2014

    nepotelului meu ii plac papanasii intr o zi a mancat papanas intr un local si adoua zi afost foarte bolnav asa ca m am hotarat sa i fac eu acasa osa ncerc reteta multumesc

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Ce bunatati!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Ce de arome!Arata super!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      nu am facut niciodata,f.tentant!!!

    • Fara foto

      CRISTINA (Maestru bucatar) , 12 aprilie 2010

      Arata foarte,foarte bine...am salvat reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 400 gr branza de vaci(eu am folosit ricotta)
  • 2 oua
  • 12 linguri de faina
  • 1 lingura de gris
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stinsa in zeama de lamaie sau otet
  • smanatana
  • dulceata
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Sidy (Chef de cuisine)

Ce bunatati!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Branzoici