autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Papanasi cu smantana si dulceata

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2010

Ingrediente
400 gr branza de vaci(eu am folosit ricotta), 2 oua, 12 linguri de faina, 1 lingura de gris, 1/2 lingurita de bicarbonat stinsa in zeama de lamaie sau otet, smanatana, dulceata, coaja de lamaie rasa, sare, ulei pt prajit

Dificultate: Medie Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu lingura de gris si un pic de sare.Se adauga apoi ouale si faina.Se amesteca bine si continuam cu bicarbonatul stins si coaja de lamaie rasa.Se amesteca totul bine ,pana se formeaza o pasta destul de consistenta.Se imparte in\" mingiute\"si se modeleaza.Se face o gaura in mijloc .Se incinge uleiul si se prajesc papanasii in uleiul incins pe ambele parti.Se scurg de ulei cu ajutorul unui servetel absorbant de bucatarie.Se orneaza cu smantana rece si cu dulceata (eu am adaugat de afine) dupa gust si preferinte.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Branza se amesteca cu zaharul tos si praful de copt. Se adauga ouale si extractul de vanilie,iar

50 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Papanasi cu smantana si dulceata de mure

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful

4 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bulumac Cristina , 24 ianuarie 2015

    cred k o so incerc si eu

  • Fara foto

    Niculina Dicu , 02 iulie 2014

    nepotelului meu ii plac papanasii intr o zi a mancat papanas intr un local si adoua zi afost foarte bolnav asa ca m am hotarat sa i fac eu acasa osa ncerc reteta multumesc

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Ce bunatati!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Ce de arome!Arata super!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      nu am facut niciodata,f.tentant!!!

    • Fara foto

      CRISTINA (Maestru bucatar) , 12 aprilie 2010

      Arata foarte,foarte bine...am salvat reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 400 gr branza de vaci(eu am folosit ricotta)
  • 2 oua
  • 12 linguri de faina
  • 1 lingura de gris
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stinsa in zeama de lamaie sau otet
  • smanatana
  • dulceata
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Sidy (Chef de cuisine)

Ce bunatati!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cake pops