autor:

adina72

» » Prajituri

Papanasi cu smantana si dulceata

Autor: adina72 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adina72 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2013

Ingrediente
500g branza proaspata de vaci, 300g faina, 3 oua, 150g zahar, coaja rasa de la o lamaie, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, smantana, dulceata .

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca branza de vaci cu faina , coaja rasa de lamaie , bicarbonatul stins cu sucul de lamaie , ouale . Acest aluat se lasa putin la dospit dupa care se formeaza din el papanasii . Papanasii se pun la prajit in baie de ulei la foc foarte mic pana se rumenesc pe ambele parti . Dupa ce se scot de la prajit se pun pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei . Se servesc calzi sau reci cu smantana si dulceata deasupra .
VA UREZ POFTA BUNA !
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

PAPANASI CU SMANTANA SI DULCEATA

Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia

139 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Se amesteca branza de vaci cu lingura de gris si un pic de sare.Se adauga apoi ouale si faina.Se

16 voturi    6 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500g branza proaspata de vaci
  • 300g faina
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • smantana
  • dulceata .

Raporteaza reteta

Retete
de adina72
Tort de mere cu crema de ciocolata

Tort de mere cu crema de ciocolata

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile

2 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se storc bine portocalele mari. Se fierbe un sirop din zahar si 200 ml apa pana se topeste bine zaharul

2 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Melci cu nuca

Melci cu nuca

Aluatul: Se cerne faina intr-un castron, in mijlocul ei se pune drojdia maruntita si zaharul si se

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de vanilie si frisca