autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
- 250 g branza grasa de vaci, - 100 g faina, - 1 ou, - 2 linguri de gris, - 1 cana ulei de floarea soarelui, - 2 linguri de zahar tos, - 1 lingurita coaja de lamaie, - 1 pahar si 1/2 smantana, - 6 linguri dulceata de cirese negre, - un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, - un varf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de lamaie, zaharul tos, oul, bicarbonatul si praful de sare, pana formati un aluat cu consistenta ferma, dar totusi moale. Intindeti o foaie groasa si, cu ajutorul unui pahar cu gura larga, taiati papanasii. Faceti-le papanasilor o gaura in mijloc, folosindu-va de deget, apoi prajiti-i in baie de ulei incins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte.



2. Scoateti papanasii pe o foaie de hartie absorbanta, apoi serviti-i cu smantana si dulceata.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Preparare Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se

4 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

504 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 250 g branza grasa de vaci
  • - 100 g faina
  • - 1 ou
  • - 2 linguri de gris
  • - 1 cana ulei de floarea soarelui
  • - 2 linguri de zahar tos
  • - 1 lingurita coaja de lamaie
  • - 1 pahar si 1/2 smantana
  • - 6 linguri dulceata de cirese negre
  • - un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • - un varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Elena
Inghetata cu aroma de vanilie

Inghetata cu aroma de vanilie

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat asa cum indica pe ambalaj. Se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana

4 voturi    3 comentarii
24h
Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa (circa 8 minute). Se mixeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure