autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
- 250 g branza grasa de vaci, - 100 g faina, - 1 ou, - 2 linguri de gris, - 1 cana ulei de floarea soarelui, - 2 linguri de zahar tos, - 1 lingurita coaja de lamaie, - 1 pahar si 1/2 smantana, - 6 linguri dulceata de cirese negre, - un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, - un varf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de lamaie, zaharul tos, oul, bicarbonatul si praful de sare, pana formati un aluat cu consistenta ferma, dar totusi moale. Intindeti o foaie groasa si, cu ajutorul unui pahar cu gura larga, taiati papanasii. Faceti-le papanasilor o gaura in mijloc, folosindu-va de deget, apoi prajiti-i in baie de ulei incins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte.



2. Scoateti papanasii pe o foaie de hartie absorbanta, apoi serviti-i cu smantana si dulceata.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Incalzim laptele si adaugam treptat cele 4 linguri de gris, amestecand continuu. Fierbem grisul cu

6 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful

5 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 250 g branza grasa de vaci
  • - 100 g faina
  • - 1 ou
  • - 2 linguri de gris
  • - 1 cana ulei de floarea soarelui
  • - 2 linguri de zahar tos
  • - 1 lingurita coaja de lamaie
  • - 1 pahar si 1/2 smantana
  • - 6 linguri dulceata de cirese negre
  • - un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • - un varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Elena
Inghetata cu aroma de vanilie

Inghetata cu aroma de vanilie

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat asa cum indica pe ambalaj. Se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana

4 voturi    3 comentarii
24h
Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa (circa 8 minute). Se mixeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Jeleu de cirese