autor:

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
- 250 g branza grasa de vaci, - 100 g faina, - 1 ou, - 2 linguri de gris, - 1 cana ulei de floarea soarelui, - 2 linguri de zahar tos, - 1 lingurita coaja de lamaie, - 1 pahar si 1/2 smantana, - 6 linguri dulceata de cirese negre, - un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, - un varf de cutit de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de lamaie, zaharul tos, oul, bicarbonatul si praful de sare, pana formati un aluat cu consistenta ferma, dar totusi moale. Intindeti o foaie groasa si, cu ajutorul unui pahar cu gura larga, taiati papanasii. Faceti-le papanasilor o gaura in mijloc, folosindu-va de deget, apoi prajiti-i in baie de ulei incins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte.



2. Scoateti papanasii pe o foaie de hartie absorbanta, apoi serviti-i cu smantana si dulceata.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom 1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul

14 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

504 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 250 g branza grasa de vaci
  • - 100 g faina
  • - 1 ou
  • - 2 linguri de gris
  • - 1 cana ulei de floarea soarelui
  • - 2 linguri de zahar tos
  • - 1 lingurita coaja de lamaie
  • - 1 pahar si 1/2 smantana
  • - 6 linguri dulceata de cirese negre
  • - un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • - un varf de cutit de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Elena
Inghetata cu aroma de vanilie

Inghetata cu aroma de vanilie

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat asa cum indica pe ambalaj. Se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana

9 voturi    3 comentarii
24h
Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa (circa 8 minute). Se mixeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec rotund cu cacao