Ingrediente
200 gr de branza de vaci, 1 ou, 7-8 linguri de faina, 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat, ulei, , Pt umplut:1 borcanel de smantana, 1 borcanel de dulceata
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
40 voturi
Mod de preparare
Am facut aceasta reteta la cantitati reduse deoarece doar incercasem cu o zi inainte si nu mi-au iesit, asa ca intre timp am mai invatat cateva trucuri de la Sidy care mi-au folosit.
Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, se incepe a se amesteca ingredientele si treptat se adauga si faina nu toata odata ci pe rand. Dupa ce a prins cat de cat o forma se scoate amestecul din castron si se va cauta sa se framante un pic observand daca mai este nevoie de faina sau nu, aluatul nu trebuie sa fie lipicios.
Se va rupe din aluat bucati si se vor forma bile mai mari si mai mici, bilele cele mari li se vor face un mijloc o gaura cu degetul trecut prin faina dupa care se vor pune la prajit, intr-un tuci in care uleiul va fi in exces sa depaseasca papanasi care vor fi pusi la prajit, cand acestia vor fi gata se vor ridica la suprafata. Se scot atat papanasii cat si bilutele mai mici si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.
Papanasi vor fi ornati cu dulceata si smantana li se va pune biluta mica in varf si se vor servii calzi.
Din 200 de gr de branza de vaci mi-au iestit 6 papanasi, 3 mai mari si 3 mai mici, iar timpul aproximativ 25 de minute.
Pofta Buna
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010
Nu pot sa nu admir si laud iar papanasii acestia de ,,proba,, dar foarte reusiti.
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 03 mai 2010
Ti-au iesit perfecti...eu tot de la" fetele noastre "am invatat sa-i prepar.
Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010
Vezi Nico...pina la urma au iesit minunati ! Felicitari si....sa le rupi gura celor din Costa Rica cu bunatatile tale ! Te astept sa te reintorci incarcata de succes !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Ma bucur pt vestea pe care mi-ai dat-o, sunt f, reusiti, am salvat reteta, asteptam impresii dupa aceasta calatorie, pupici si numai bine.
Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Draga mea Maria, i-am facut de vreo 4 ori, deja am invatat reteta pe dinafara, aceasta este a 2 reteta traditionala pe care o voi pregati in Costa Rica.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
De proba, dar foarte reusiti!
maria mihalache , 25 aprilie 2010
Tare mult imi plac papanasii............mmmm un deliciu.
Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Multumesc mult Cami.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Ti-au iesit foarte frumosi.