autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
200 gr de branza de vaci, 1 ou, 7-8 linguri de faina, 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, 1 praf de sare, 1 plic zahar vanilat, ulei, , Pt umplut:1 borcanel de smantana, 1 borcanel de dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

40 voturi

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Am facut aceasta reteta la cantitati reduse deoarece doar incercasem cu o zi inainte si nu mi-au iesit, asa ca intre timp am mai invatat cateva trucuri de la Sidy care mi-au folosit.



Se pune intr-un vas branza de vaci se sparge oul peste se pune un praf de sare si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, se incepe a se amesteca ingredientele si treptat se adauga si faina nu toata odata ci pe rand. Dupa ce a prins cat de cat o forma se scoate amestecul din castron si se va cauta sa se framante un pic observand daca mai este nevoie de faina sau nu, aluatul nu trebuie sa fie lipicios.



Se va rupe din aluat bucati si se vor forma bile mai mari si mai mici, bilele cele mari li se vor face un mijloc o gaura cu degetul trecut prin faina dupa care se vor pune la prajit, intr-un tuci in care uleiul va fi in exces sa depaseasca papanasi care vor fi pusi la prajit, cand acestia vor fi gata se vor ridica la suprafata. Se scot atat papanasii cat si bilutele mai mici si se vor pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.



Papanasi vor fi ornati cu dulceata si smantana li se va pune biluta mica in varf si se vor servii calzi.



Din 200 de gr de branza de vaci mi-au iestit 6 papanasi, 3 mai mari si 3 mai mici, iar timpul aproximativ 25 de minute.





Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom 1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul

14 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

504 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • Maria , 04 noiembrie 2013

    Buna ziua, am incercat si eu aseara reteta dar nu mi-au iesit :-(...ramaneau cruzi in mijloc...mai trebuia adaugata faina???

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Cat de deliciosi!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Foarte gustosi!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Nu pot sa nu admir si laud iar papanasii acestia de ,,proba,, dar foarte reusiti.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Ti-au iesit perfecti...eu tot de la" fetele noastre "am invatat sa-i prepar.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Vezi Nico...pina la urma au iesit minunati ! Felicitari si....sa le rupi gura celor din Costa Rica cu bunatatile tale ! Te astept sa te reintorci incarcata de succes !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Ma bucur pt vestea pe care mi-ai dat-o, sunt f, reusiti, am salvat reteta, asteptam impresii dupa aceasta calatorie, pupici si numai bine.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Draga mea Maria, i-am facut de vreo 4 ori, deja am invatat reteta pe dinafara, aceasta este a 2 reteta traditionala pe care o voi pregati in Costa Rica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      De proba, dar foarte reusiti!

    • maria mihalache , 25 aprilie 2010

      Tare mult imi plac papanasii............mmmm un deliciu.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Multumesc mult Cami.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Ti-au iesit foarte frumosi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

40 voturi

Ingrediente

  • 200 gr de branza de vaci
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de faina
  • 1 varf de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei
  • Pt umplut:1 borcanel de smantana
  • 1 borcanel de dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Maria

Buna ziua, am incercat si eu aseara reteta dar nu mi-au iesit :-(...ramaneau cruzi in mijloc...mai trebuia adaugata faina???

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Madlene